BM2032OPX Professional Internship

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
summer 2025
Extent and Intensity
0/0/0. 30 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D.
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Cílem odborné praxe je umožnit studentům ověřit si a využít v praxi teoretické znalosti a dovednosti získané během studia. Vykonáním odborné praxe u smluvních partnerů, oborově blízkých studijnímu programu a zvolené specializaci, zejména na pracovištích privátních firem, pracovištích státní správy a samosprávy i v neziskových organizacích získají studenti možnost uplatnit a aplikovat své teoretické znalosti a dovednosti získané v rámci specializací.
Learning outcomes (in Czech)
Předmět je zaměřen na získání praktických zkušeností a doplnění vědomostí v souladu se studijním zaměřením studenta a to formou odborné praxe. Bakalářská praxe je tedy koncipována jako předmět rozšiřující a prohlubující teoretický základ studia. V průběhu praxe si student prověří a procvičí své znalosti a dovednosti z komplexního studia managementu a marketingu ve všech jeho mnohostranných souvislostech, a v řadě oblastí v rámci zvolené specializace. Základní součástí praxe je podrobné seznámení studenta s pracovištěm partnera, s jeho organizačními normami, vnitřním řádem, personálním prostředím a materiálním vybavením, následné pochopení a osvojení si způsobů týmové práce a vztahů na pracovišti, umožňující ověřit si teoretické znalosti získané studiem odborných předmětů zejména teoretického základu i zvolené specializace v provozní praxi. Studenti v průběhu praxí vykonávají běžné pracovní aktivity příslušného profesního zaměření, a to podle aktuálních možností a potřeb smluvního partnera.
Syllabus (in Czech)
  • Proces administrace odborných praxí pro studenty prezenčního studia.
  • 1. Schválení obsahové náplně odborné praxe garantem odborné praxe (Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D., chalupa@ucp.cz, případně během KH)
  • 2. Příprava Smlouvy o zprostředkování odborné praxe reflektují schválenou obsahovou náplň odborné praxe a minimální délku odborné praxe v rozsahu 12 týdnů.
  • 3. Podpis Smlouvy Smluvními stranami.
  • 4. Vložení podepsané Smlouvy do IS ve formátu PDF do příslušné odevzdávárny.
  • 5. Absolvování odborné praxe ve stanoveném rozsahu.
  • 6. Předložení Zprávy o průběhu odborné praxe ke kontrole, případné diskuzi.
  • 7. Vložení Závěrečné zprávy o průběhu odborné praxe do příslušné odevzdávárny.
  • 8. Udělení hodnocení do IS.
  • Proces administrace odborných praxi pro studenty kombinovaného studia.
  • 1. Schválení obsahové náplně zaměstnání garantem odborné praxe (Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D., chalupa@ucp.cz, případně během KH) - pokud tato nereflektuje požadavky odborné praxe, postupuje se dle postupu pro PS.
  • 2. Příprava Zprávy o průběhu odborné praxe pro KS.
  • 3. Předložení Zprávy o průběhu odborné praxe ke kontrole, případné diskuzi.
  • 4. Vložení Závěrečné zprávy o průběhu odborné praxe do příslušné odevzdávárny.
  • 5. Udělení hodnocení do IS.
Teaching methods (in Czech)
Odborná praxe probíhá u smluvních partnerů UCP na základě jejich nabídek a časových možností. Studenti si volí místo výkonu odborné praxe samostatně, dle vlastního směřování a potřeb. Administrace odborné praxe je uvedena v osnově předmětu.
Assessment methods (in Czech)
Hodnocení předmětu odborné praxe je postaveno na reflexi a diskuzi obsahu Zprávy o průběhu odborné praxe, případně zápisů z kontrol odborných praxí. Student prokazuje přínos pro odbornou praxi a dosažení stanovených cílů. Nedílnou součástí hodnocení je také zpětná vazba od zprostředkovatele, případně potvrzení o zaměstnání v případ KS. Hodnocení OSVČ je individuální a je třeba toto konzultovat s garantem odborné praxe.
Language of instruction
Czech
The course is also listed under the following terms summer 2023, summer 2024.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2025/BM2032OPX