UCP:HO132 Practical Training - Course Information
HO132 Practical Training
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.winter 2024
- Extent and Intensity
- 0/0. 4 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. (lecturer)
- Guaranteed by
- Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D.
Katedra hotelnictví – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Contact Person: Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. - Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Destination Management in the Tourism Industry (Study in Czech) (programme UCP, MGR) (2)
- Hospitality and Spa Management (Study in Czech) (programme UCP, MGR) (2)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu HO132 Praxe je osvojení, doplnění, prohloubení a integrace vědomostí a dovedností, které studenti získali v odborných předmětech v rámci studované specializace. Znalosti: Studenti si osvojují znalosti, vědomosti a dovednosti získané studiem odborných předmětů v rámci studovaného oboru. Kompetence: Student by měl být schopen samostatně vykonávat provozní činnosti, měl by zvládnout zajištění provozu po stránce organizačního i personálního zabezpečení a další související práce zaměřené na manažerské činnosti. Dovednosti: Předmět Praxe by měl přispět ke schopnosti studenta orientovat se v činnostech, ke kterým dochází ve firmě, kde praxe probíhá a v podnicích souvisejících se studovaným oborem.
- Syllabus (in Czech)
- Praxe zahrnuje především praktické aplikace vědomostí a dovedností získaných v rámci výuky v zařízeních cestovního ruchu, popř. v zařízeních poskytujících produkty a služby s cestovním ruchem související. Studenti mohou zastávat běžné provozní i manažerské pozice, avšak s ohledem na obsahovou náplň odborné praxe (v rámci povinné odborné praxe musejí být vykonávány činnosti spojené s operativním řízením organizace v rozsahu uznaném garantem předmětu praxe). Studenti si sami zvolí místo a období, ve kterém budou praxi vykonávat, a to podle individuálních podmínek a požadavků. Před započetím odborné praxe je nutné u studentů PS uzavření Smlouvy o zprostředkování odborné praxe, ve které je stanoven cíl a obsahová náplň odborné praxe. Bez tohoto dokumentu nemůže být praxe uznána. Praxe může být vykonávána v průběhu hlavních prázdnin nebo i v průběhu akademického roku. Praxe je zakončena závěrečnou zprávou, kterou studenti odevzdají společně s potvrzením o praxi, které jim vystaví zprostředkovatel odborné praxe (u PS), případně zaměstnavatel (u KS). OSVČ dokládají čestné prohlášení. V případě, že student KS není zaměstnán přímo ve studovaném oboru, je třeba vše řešit přímo s garantem příslušného předmětu praxe.
- Literature
- recommended literature
- Interní materiály firmy - standardy, manuály, ... Odborné časopisy: COT, Beverage&Gastro, Hotel a Restaurant,Gastro Hotel a další
- Teaching methods (in Czech)
- Rozsah odborné praxe je stanoven nejméně na 6 týdnů. V případně nepravidelného rozložení je vhodné uplatňovat limit minimálně 240 hodin. Preferovány jsou dlouhodobé praxe. Průběh praxe může být náhodně kontrolován na základě ujednání ve Smlouvě o zprostředkování odborné praxe.
- Assessment methods (in Czech)
- Zápočet je udělen při splnění jak administrativních, tak obsahových podmínek. Tj. předložení podepsané Smlouvy o zprostředkování odborné praxe před nástupem na praxi a Zprávy o průběhu odborné praxe po jejím zakončení. Stejně tak je hodnocena i obsahová náplň těchto dokumentů. V případe porušení tohoto postupu nemůže být zápočet udělen.
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
General note: Zapisuje se pouze v zimním semestru.
Information on the extent and intensity of the course: 6 týdnů - 240 hodin.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/winter2024/HO132