UCP:JA020 English language - Course Information
JA020 English language II
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.Summer 2012
- Extent and Intensity
- 0/2. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Jan Bořkovec (lecturer)
Donna Dvorak, M.A. (lecturer)
Mgr. Kateřina Elisová (lecturer)
Mgr. Libuše Fojtová (lecturer)
Mgr. Dana Kolářová, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Eva Mičková (lecturer) - Guaranteed by
- Donna Dvorak, M.A.
Katedra jazyků – University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd. - Prerequisites (in Czech)
- Předmět JA 020 Anglický jazyk navazuje na úvodní kurz výuky angličtiny v předmětu JA 010 v kterém dojde k prolínání obecného jazyka s jazykem zaměřeným na jednotlivé obory studované na škole. Získané znalosti a dovednosti jsou dále rozvíjeny a shrnuty v navazujícím předmětu JA 030 Anglický jazyk.
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hospitality Management (Study in Czech) (programme UCP, BC) (2)
- Destination Management in the Turism Industry (Study in Czech) (programme UCP, BC) (2)
- Management of Transportation Services (programme UCP, BCE)
- Management of Transportation Services (Study in Czech) (programme UCP, BCE)
- Leisure Time Management (programme UCP, BC)
- Marketing Communication in the Service Industry (Study in Czech) (programme UCP, BCE) (2)
- Course objectives (in Czech)
- Znalosti: Student předmětu JA 020 Anglický jazyk si dále prohloubí a rozšíří své jazykové znalosti a seznámí se s odbornou jazykovou terminologií v obecné rovině a v pracovním prostředí. Naučí se nejvíce používané komunikační vzorce, aby byl schopen správně reagovat ve všech možných situacích. Během druhého semestru se opakuje používání nejčastějších gramatických jevů, které bude muset student zvládnout. . Kompetence: Absolvováním předmětu JA 020 bude student schopen vhodným způsobem zareagovat na situace, které se mohou vyskytnout v prostředí organizování volného času, jak v pracovním, tak osobním, naučí se porozumět odborným termínům z oblasti cestovního ruchu, obzvláště gastronomie, hotelnictví, letectví, bude schopen pohovořit o nových projektech, směrech i měnících se trendech ve společnosti a firmách, o využití moderních komunikačních prostředků v pracovním prostředí i soukromí, získá další znalosti o anglicky mluvících zemích a o. Dovednosti: Absolvování předmětu JA 020 pomůže studentovi umět navázat a dále prohlubovat kontakt s jinými lidmi, pohotově reagovat v různých situacích, které vyžadují získání, podání a výměnu informací. Zvládne i písemné dokumenty k předávání informací. Bude umět získávat a poskytovat informace týkající se probraných témat.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Plány a organizování aktivit, používání přítomných časů pro informaci o konání aktivit v budoucnosti
- 2. Osobní rozvoj, time management, kalendář akcí, přítomný čas průběhový vs going to
- 3. Praha jako významná destinace v oblasti cestovního ruchu, čtení a následné samostatné zpracování speciálně zaměřených textů (letáky, brožury, tiskové zprávy..), prezentace
- 4. Pobyt v hotelu, typy hotelů, vybavení, služby, gerund
- 5. Písemná komunikace, orientace v registru, používání mobilních telefonů, emailů
- 6. Měnící se trendy ve společnosti, chování spotřebitele, jazykové prostředky k vyjádření změn a trendů
- 7. Zdravý životní styl v kontextu práce, strava, volný čas , podstatná jména počitatelná/nepočitatelná, členy
- 8. Restaurace, jídelní lístek, pokrmy a jejich úpravy, nová pojetí ve stravování, objednávání, nabídky, žádosti
- 9. Volný čas a volnočasové aktivity, propagace, pasivum
- 10. Život a práce v cizí zemi, výhody a nevýhody, autobiografické informace, minulé a předminulé časy
- 11. Dovolená nebo rok volna – kdy, proč, jazykové prostředky k získávání a výměně informací, nepřímé otázky
- 12. Cestování, letecké společnosti, organizování schůzek a následných změn, stupňování přídavných jmen
- 13. Opakování, prezentace
- Literature
- required literature
- TAYLOR, Liz and Alastair LANE. International Express Elementary. Oxford: OUP, 2007. ISBN 978-0-19-456800-5. info
- TAYLOR, L. Express Student Book Pre-Intermediate. Oxford: Oxford, 2004. ISBN 978-0-19-457653-6. info
- TAYLOR, Liz. Harding, Keith. International Express Intermediate. OUP, 2005. info
- COTTON, D, D FALVEY and S KENT. Language Leader. Harlow: Pearson-Longman, 2008. info
- recommended literature
- KOLLMANNOVÁ, L. Angličtina pro samouky. Leda, 1994. ISBN 80-85927-02-0. info
- LANSKÁ, Dagmar and Markéta MATOUŠKOVÁ. Úvod do studia odborné anglické terminologie hotelnictví – gastronomie. 1. část. Praha: VŠH,, 2007. ISBN 978-80-86578-66-8. info
- MURPHY, R. Essential Grammar in Use. Cambridge: CUP, 1997. info
- MURPHY, R. English Grammar in Use, third edition. Oxford: OUP, 2004. info
- YULE, G. Oxford Practice Grammar – Advanced. Oxford: OUP, 2006. info
- Teaching methods (in Czech)
- Forma výuky je založená na aktivní účasti studentů při řešení vybraných komunikativních situací v rovině ústní a písemné. Praktický nácvik probíhá formou simulací reálných situací zaměřených na pravděpodobné životní situace. Komunikace se rozvíjí ve všech běžných situacích. Rozvíjí se tak jazykové dovednosti i schopnost volit vhodné komunikativní prostředky s ohledem na konkrétní situaci a interkulturní odlišnosti.
- Assessment methods (in Czech)
- písemný test 70%
účast na seminářích
aktivita v hodině - Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2012, recent)
- Permalink: https://is.ucp.cz/course/ucp/summer2012/JA020