B-IIa – Studijní plány a návrh témat prací Označení studijního plánu Hospitality Management Povinné předměty Název předmětu rozsah způsob ověř. počet kred. vyučující dop. roč./sem. profil. základ Microeconomics 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 5 Ing. Martin Petříček, Ph.D. – garant, přednášející, cvičící 1/1 ZT Business IT 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 5 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. – přednášející, cvičící 1/1 Management 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 4 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. – garant, přednášející, cvičící 1/1 PZ Fundamentals of Hospitality and Gastronomy 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 6 Ing. Petr Studnička, PhD. – garant, přednášející, cvičící 1/1 PZ Gastronomy – Services 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 4 Ing. Darina Svobodová – přednášející, cvičící 1/1 English Language 26c Zápočet 3 1/1 Foreign Language 26c Zápočet 3 1/1 Macroeconomics 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 5 Ing. Martin Pop, Ph.D. – garant, přednášející, cvičící 1/2 ZT Statistics 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 5 Ing. Jiří Zelený, Ph.D. - přednášející, cvičící 1/2 Gastronomy and Nutrition – Culinary 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 5 Ing. Darina Svobodová – přednášející, Ing. Zbyněk Vinš – cvičící 1/2 Fundamentals of Tourism 26p Zkouška 3 Ing. Anna Ulrichová, PhD. – přednášející 1/2 [DEL: :DEL] Internship 6 týdnů Zápočet 6 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. 1/2 English Language 26c Zápočet 3 1/2 Foreign Language 26c zápočet 3 1/2 Accounting 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 6 Ing. Jan Svitlík, Ph.D. – přednášející, cvičící 2/3 Rooms Division 26p Zkouška 3 Ing. Darina Svobodová - přednášející 2/3 Marketing 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 4 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. – garant, přednášející, cvičící 2/3 ZT Managing Catering Operations 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 5 Ing. Darina Svobodová – přednášející, cvičící 2/3 English Language 26c Zápočet 3 2/3 Foreign Language 26c Zápočet 3 2/3 Taxes and Financial Statement 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 5 Ing. Martin Pop, Ph.D. – garant, přednášející, cvičící 2/4 PZ Online Marketing in Hospitality Industry 26p+26c = 52 Zápočet, zkouška 5 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. – přednášející, cvičící 2/4 PZ Research Methods 26p Zkouška 3 Ing. Jiří Zelený, Ph.D. – přednášející 2/4 Internship 6 týdnů Zápočet 5 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. 2/4 English Language 26c Zápočet 3 2/4 Foreign Language 26c Zkouška 3 2/4 Business Economics 20p+20c = 40 Zápočet, zkouška 5 Ing. Martin Petříček, Ph.D. – garant, přednášející Ing. Karolina Macháčková, Ph.D. - cvičící 3/5 ZT Modern Human Resources Management 20p+20c = 40 Zápočet, zkouška 4 Mgr. Daniel Lang - přednášející, cvičící 3/5 Hotel Marketing and Event Management 20p+20c = 40 Zápočet, zkouška 5 Doc. Ing. Jan Hán, Ph.D. – garant, přednášející, cvičící 3/5 PZ Hotel Reservation and Restaurant Systems 20p+20c = 40 Zápočet, zkouška 5 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D – přednášející, cvičící 3/5 Regional Economy 20 c Zápočet 3 Ing. Jiří Zelený, Ph.D – cvičící 3/5 Law 20 p Zkouška 3 JUDr. Tomáš Capoušek, Ph.D., MBA - přednášející 3/5 Bachelor Thesis Seminar 6 hodin Zápočet 2 Ing. Jiří Zelený, Ph.D. – cvičící 3/5 English Language 20c Zkouška 3 3/5 Banks and Financial Operations 20p+20c = 40 Zápočet, zkouška 5 Ing. Jana Kalabisová, Ph.D. – přednášející Ing. Karolina Macháčková, Ph.D. – cvičící 3/6 Beverage Economics 20p+20c = 40 Zápočet, zkouška 6 Ing. Jiří Zelený, Ph.D. – přednášející, cvičící 3/6 Communication in Management of Services 20 c Zápočet, 3 Jonathan Osuhoa, M.Sc. – cvičící 3/6 Psychology 20p Zkouška 3 Mgr. Daniel Lang - přednášející 3/6 International Trade 20p Zkouška 3 JUDr. Ing. Miroslav Okrouhlý, M.Sc. – přednášející 3/6 Entrepreneurship in Hospitality and Gastronomy 20p+20c = 40 Zápočet, zkouška 6 Ing. Petr Studnička, PhD. – garant, přednášející, cvičící 3/6 PZ Final State Exam Seminar 6 hodin Zápočet 4 Ing. Jiří Zelený, Ph.D. – cvičící 3/6 Povinně volitelné předměty - skupina 1 Economic Integration 26c Zápočet 3 Ing. Jan Kalabisová, Ph.D. - cvičící 2/3 Wine-Sommelier 26c Zápočet 3 Ing. Jiří Zelený, Ph.D. – cvičící 2/3 Business Skills 26c Zápočet 3 Jonathan Osouha, M.Sc. - cvičící 2/4 Revenue Management 26c Zápočet 3 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. – cvičící 2/4 Podmínka pro splnění této skupiny předmětů: Student si volí tematický blok 4 předmětů. Celkový rozsah je 12 kreditů. Povinně volitelné předměty - skupina 2 Fundamentals of Sales in the Hotel Industry 26c Zápočet 3 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. – cvičící 2/3 Fundamentals of Destination Management 26c Zápočet 3 Ing. Anna Ulrichová, PhD. -cvičící 2/3 History of Economic Thought 26c Zápočet 3 Ing. Martin Petříček, Ph.D. - cvičící 2/4 Academic Writing 26c Zápočet 3 Ing. Darina Svobodová - cvičící 2/4 Podmínka pro splnění této skupiny předmětů: Student si volí tematický blok 4 předmětů. Celkový rozsah je 12 kreditů. Součásti SZZ a jejich obsah 1) Obhajoba bakalářské práce 2) Teoretické okruhy - Microeconomics, Management, Macroeconomics, Marketing, Taxes and Financial Statement, Business Economics - Fundamentals of Hospitality and Gastronomy, Online Marketing in Hospitality Industry, Hotel Marketing and Event Management, Entrepreneurship in Hospitality and Gastronomy Další studijní povinnosti Návrh témat kvalifikačních prací a témata obhájených prací Návrh témat bakalářských prací: - Financial Analysis of the Selected Company in the Hospitality Industry - Changes in Consumer Shopping Behavior Caused by SARS-CoV-2 - Hotel and Gastronomy Digital Marketing and Social Media Strategies - Sustainability in the Hospitality and Gastronomy Industry - A Czech Wine Culture and its McDonaldization Témata obhájených prací: - Taxes on hotels and accommodation facilities in the European Union – selected region, Bc. Alena Zhmoydyak, 02/2022, vedoucí Ing. Martin Pop, Ph.D. - Consumers´s Attitudes towards Culinary Events in the Czech Republic, Bc. Eliška Beránková, 01/2021, vedoucí Ing. Jiří Zelený, Ph.D. - Entrepreneurship in the hospitality industry after the financial crisis, Bc. Melánie Pospíšilová, 06/2020, vedoucí Ing. Martin Petříček, Ph.D. - Fish and Fish Farming as a Part of Czech National Identity, Bc. Tereza Korejtková, 06/2019, vedoucí Ing. Jiří Zelený, Ph.D. - Comparison of Services in Selected Michelin and Bib Michelin Restaurants in the Specified Cities of Europe, Bc. Deana Gieratová, 06/2019, vedoucí Ing. Darina Svobodová Návrh témat rigorózních prací a témata obhájených prací Součásti SRZ a jejich obsah