B-IIa – Studijní plány a návrh témat prací (magisterské studijní programy) Označení studijního plánu Specializace Management hotelnictví a lázeňství – kombinované studium Povinné předměty Název předmětu rozsah způsob ověř. počet kred. vyučující dop. roč./sem. profil. základ Makroekonomie pro magisterské studium 6p+6p+6p = 18p Zkouška 5 Doc. Ing. Milan Palát, Ph.D. – garant, přednášející (50 %) Doc. Ing. Ivo Straka, CSc. – přednášející (50 %) 1/1 ZT Aplikovaná statistika 6p+6p+6p = 18p Zkouška 5 Dr. Ing. Sylva Skupinová – přednášející 1/1 Strategické řízení 5p+5p+5p = 15p Zkouška 5 Doc. Ing. Kateřina Kovářová, Ph.D. – garant, přednášející 1/1 ZT Management cestovního ruchu 4p+4p+4p = 12p Zkouška 6 Ing. Petr Studnička, PhD. – přednášející 1/1 Hotelové inženýrství 5p+5p+5p = 15p Zkouška 5 Ing. Petr Studnička, PhD. – garant, přednášející 1/1 PZ Anglický jazyk 2c+2c+2c = 6c Zápočet 4 1/1 Mikroekonomie pro magisterské studium 6p+6p+6p = 18p Zkouška 5 Doc. Ing. Milan Palát, Ph.D. – garant, přednášející (50 %) PhDr. Jan Máče, Ph.D. – přednášející (50 %), 1/2 ZT Finanční řízení podniku 5p+5p+5p = 15p Zkouška 5 Doc. Ing. Kateřina Kovářová, Ph.D. – garant, přednášející (50 %) Ing. Martin Petříček, Ph.D. – přednášející (50 %) 1/2 ZT Metody výzkumu 6p+6p+6p = 18p Zkouška 6 Doc. Ing. Marie Dohnalová, Ph.D. – přednášející (50 %), Dr. Ing. Sylva Skupinová – přednášející (50 ) 1/2 Procesní modelování 4p+4p+4p = 12p Zkouška 5 Doc. Ing. Jan Hán, Ph.D. – garant, přednášející 1/2 PZ Ekonomika hotelu 4p+4p+4p = 12p Zkouška 5 Ing. Petr Studnička, PhD. – přednášející 1/2 Anglický jazyk 2c+2c+2c = 6c Zápočet 4 1/2 Manažerské účetnictví 5p+5p+5p = 15p Zkouška 5 Ing. Věra Levičková, Ph.D. – garant, přednášející 2/3 PZ Digitální marketing 4p+4p+4p = 12p Zápočet 3 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. – přednášející 2/3 Projektové řízení 4p+4p+4p = 12p Zkouška 3 Ing. Martin Kocourek – přednášející 2/3 Kvantitativní metody v řízení 5p+5p+5p = 15p Zkouška 5 Ing. Martin Petříček, Ph.D. – garant, přednášející 2/3 PZ Seminář k diplomové práci 6 hodin zápočet 4 Ing. Pavel Attl, Ph.D. – cvičící Ing. Petr Studnička, PhD. – cvičící 2/3 Praxe 6 týdnů Zápočet 4 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. 2/3 Veřejné finance 3p+3p = 6p Zkouška 5 Ing. Martin Pop, Ph.D. – přednášející 2/4 Psychologie trhu a chování spotřebitele 3p+3p = 6p Zkouška 3 Doc. Mgr. Ing. Karel Chadt, CSc. – garant, přednášející 2/4 PZ Předstátnicový seminář 6 hodin Zápočet 6 Ing. Pavel Attl, Ph.D. – cvičící Ing. Petr Studnička, PhD. – cvičící 2/4 Hotelové informační systémy 5p+5p = 10p Zkouška 4 Ing. Štěpán Chalupa, Ph.D. – přednášející 2/4 Diplomová práce Zápočet 6 2/4 Povinně volitelné předměty - skupina 1 Mezinárodní podnikání v hotelnictví a gastronomii 3c+3c+3c = 9c Zápočet 3 Ing. Petr Studnička, PhD. – cvičící 2/3 Gastronomické koncepty 3c+3c+3c = 9c Zápočet 3 Ing. Petr Studnička, PhD. – cvičící 2/3 Podmínka pro splnění této skupiny předmětů: Student si volí tematický 2 bloky předmětů (ve 3. a 4. semestru) po 6 kreditech přiřazených k dané specializaci. Celkový rozsah je 12 kreditů. Tato podmínka se vztahuje na šest skupin povinně volitelných předmětů společně. Povinně volitelné předměty - skupina 2 Cizí jazyk 3c+3c+3c = 9c Zápočet 3 2/3 Cizí jazyk 3c+3c+3c = 9c Zápočet 3 2/3 Podmínka pro splnění této skupiny předmětů: Povinně volitelné předměty - skupina 3 Aktuální trendy v hotelnictví a lázeňství 3c+3c = 6c Zápočet 3 Ing. Vladana Horáková, MBA – cvičící 2/4 Enogastronomie 3c+3c = 6c Zápočet 3 Ing. Jiří Zelený, Ph.D. – cvičící 2/4 Podmínka pro splnění této skupiny předmětů: Povinně volitelné předměty - skupina 4 Řízení lázeňství a wellness 3c+3c = 6c c Zápočet 3 Ing. Pavel Attl, Ph.D. - cvičící 2/4 Kolaborativní ekonomika a hotelnictví 3c+3c = 6c Zápočet 3 Ing. Petr Studnička, PhD. – cvičící 2/4 Podmínka pro splnění této skupiny předmětů: Součásti SZZ a jejich obsah 1) Obhajoba diplomové práce - Teoretické okruhy - Makroekonomie pro magisterské studium, Strategické řízení a marketing, Mikroekonomie pro magisterské studium, Finanční řízení podniku, Manažerské účetnictví, Kvantitativní metody v řízení, Psychologie trhu a chování spotřebitele - Hotelové inženýrství, Řízení lázeňství a wellness Další studijní povinnosti Návrh témat kvalifikačních prací a témata obhájených prací Návrh témat DP - Vliv pandemie COVID-19 na české lázeňství - Vliv národní centrály cestovního ruchu (NTO) na konkurenceschopnost České republiky jako destinace cestovního ruchu - Pojetí nově konstruovaného místního poplatku z pobytu ze strany obcí v Česku od roku 2020 - Projevy digitalizace v hotelnictví a gastronomii v kontextu agendy Průmysl 4.0 - Vliv restrikcí souvisejících s onemocněním covid-19 na provoz pražských nočních podniků Téma obhájených prací - Cenová politika pražských hotelů - Benefity - motivace nebo zvyšování nákladů podnikatele - Využití lúdských zdrojov v podniku - Hodnocení investiční činnosti podniku pomocí vybrané dynamické - Optimální kapitálová struktura podniku v oblasti služeb Návrh témat rigorózních prací a témata obhájených prací Součásti SRZ a jejich obsah