UCP:HO113 MICE v hotelnictví a lázeňství - Informace o předmětu
HO113 MICE v hotelnictví a lázeňství
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.zima 2013
- Rozsah
- 2/0. 3 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Stanislava Belešová, PhD. (přednášející)
- Garance
- Ing. Stanislava Belešová, PhD.
Katedra hotelnictví – University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je prohloubit studentům dovednosti a znalosti v oblasti organizace a realizace MICE akcí (konferencí, eventů, veletrhů a incentivních akcí).
Po úspěšném a aktivním absolvováním výuky:
Studenti získají znalosti o základních pojmech, trendech a vývoji kongresového cestovního ruchu. Obeznámí se s nejvýznamnějšími účastníky, organizacemi působícími na trhu v MICE, se strukturou MICE akcí. Seznámí se s technickým zázemím a podpůrnými službami nevyhnutnými k zabezpečení MICE akcí.
Dovednosti: Student po absolvování předmětu bude umět analyzovat, vyhodnotit a správně reagovat na běžné situace vzniklé při organizování MICE akcí. Student rozpozná zaměstnance vhodné na práci v MICE odvětví, rozezná trendy v odvětví. Student bude schopen vyhodnocovat efektivnost uskutečněné MICE akce, zpracovat nabídku a vyúčtování akce.
Tato schopnost má přispět k posílení jeho sociálních a odborných kompetencí. Sudent bude kompetentní řídit, spoluvytvářet a organizovat eventy, konference, kongresové a výstavní akce. - Osnova
- 1. Úvod do kongresového cestovního ruchu
- 2. Kongresové služby a akce kongresového cestovního ruchu
- 3. Trh MICE a účastníci MICE.
- 4. Materiálně-technické zabezpečení kongresové akce, uspořádání kongresových prostor
- 5. Organizování a příprava kongresové akce
- 6. Realizace kongresová akce
- 7. Efektivnost a vyúčtování kongresové akce
- 8. Organizace a příprava výstavních a veletržních akcí
- 9. Personalistika v MICE
- 10. Vedoucí organizace v MICE
- 11. Budoucnost a trendy v MICE
- 12. Prohlídka kongresového nebo konferenčního zařízení
- 13. Případová studie
- Literatura
- povinná literatura
- ASTROFF, M a J ABBEY. Convention sales and services. 7 vyd. Las Vegas: Waterbury Press, 2006, 616 s. ISBN 0-9620710-5-6. info
- ORIEŠKA, J. Kongresový cestovní ruch. Praha: Idea servis, 2004, 139 s. info
- doporučená literatura
- BELEŠOVÁ, Stanislava. Studijní opora HO 113 MICE v hotelnictví a lázeňství. 1. vyd. Praha: VŠH, 2013. info
- ROGERS, T. Conferences and conventions: a global industry. 2. vyd. London: Butterworth-Heinemann, 2008. ISBN 0-7506-8544-1. info
- HAVEL, M. a K. JÁNOŠKA. Vademecum pro profesionály ve světě MICE. 1 vyd. Praha: MMR ČR, 2008. info
- Výukové metody
- Obsah předmětu: Prezenční studium/Kombinované studium (hodin)
Přednášky 26/9 Samostatná příprava 52/69 Celkem 78/78 - Metody hodnocení
- Písemná zkouška na konci semestru ve zkouškovém období. Požadavky na zakončení: Prezenční studium/kombinované studium (váha v %) Písemný test - 100/70 Seminární práce 0/30 Celkem - 100/100
- Informace učitele
- Rozsah a obsahové zaměření individuálních prací studentů kombinovaného studia a způsob kontroly:
Zpracování seminární práce na téma "Příprava a organizace eventové akce v hotelu" se zaměřením na výběr místa akce, materiálně technickou přípravu akce, personální zajištění akce, finanční přípravu, rozpočet akce a její vyúčtování.
Rozsah seminární práce 5 strán A4, velikost písma 12b., velikost nadpisů 14 b., řádkování 1,5, zarovnání do bloku. Bez meziodsekových a meziznakových mezer.
Termín odevzdání seminární práce - na posledním soustředění kombinovaného studia. - Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Poznámka k četnosti výuky: KS: 3|3|3, celkem 9.
- Statistika zápisu (zima 2013, nejnovější)
- Permalink: https://is.ucp.cz/predmet/ucp/zima2013/HO113