B 2014

Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby

BUREŠOVÁ, Pavla, Blanka ZIMÁKOVÁ, Miroslav ČERTÍK a Jan HÁN

Základní údaje

Originální název

Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby

Název česky

Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby

Název anglicky

Gastronomy Services

Autoři

BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí), Blanka ZIMÁKOVÁ (203 Česká republika), Miroslav ČERTÍK (203 Česká republika) a Jan HÁN (203 Česká republika)

Vydání

Praha, 156 s. první vydání, 2014

Nakladatel

Wolters Kluwer

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

50300 5.3 Education

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

ISBN

978-80-7478-498-9

Klíčová slova česky

Catering, gastronomie, nápoje, menu, servis

Klíčová slova anglicky

Beverages Catering Gastronomy Menu Services

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 28. 3. 2015 08:54, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Anotace

V originále

Kniha zahrnuje vedle popisu historického vývoje gastronomie především kapitoly zaměřené na jednotlivé aspekty podnikání v gastronomii, organizační strukturu, pracovníky, formy prodeje, vytváření nabídky. Autoři se zaměřili na části věnované banketní a cateringové nabídce, nápojové gastronomii, nákupu zboží a výrobě pokrmů. Pozornost je věnována také přípravě provozu, technice obsluhy, nárokům na hygienické standardy a principům řízení kvality služeb. Poslední část textu se zabývá institucionálním stravováním.

Anglicky

Presented text is suitable for everyone who is interested in getting knowledge of providing gastronomic and catering services, those who serve guests, or those who is in direct contact with customer.