2014
Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby
BUREŠOVÁ, Pavla, Blanka ZIMÁKOVÁ, Miroslav ČERTÍK a Jan HÁNZákladní údaje
Originální název
Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby
Název česky
Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby
Název anglicky
Gastronomy Services
Autoři
BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí), Blanka ZIMÁKOVÁ (203 Česká republika), Miroslav ČERTÍK (203 Česká republika) a Jan HÁN (203 Česká republika)
Vydání
Praha, 156 s. první vydání, 2014
Nakladatel
Wolters Kluwer
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Odborná kniha
Obor
50300 5.3 Education
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN
978-80-7478-498-9
Klíčová slova česky
Catering, gastronomie, nápoje, menu, servis
Klíčová slova anglicky
Beverages Catering Gastronomy Menu Services
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 28. 3. 2015 08:54, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
V originále
Kniha zahrnuje vedle popisu historického vývoje gastronomie především kapitoly zaměřené na jednotlivé aspekty podnikání v gastronomii, organizační strukturu, pracovníky, formy prodeje, vytváření nabídky. Autoři se zaměřili na části věnované banketní a cateringové nabídce, nápojové gastronomii, nákupu zboží a výrobě pokrmů. Pozornost je věnována také přípravě provozu, technice obsluhy, nárokům na hygienické standardy a principům řízení kvality služeb. Poslední část textu se zabývá institucionálním stravováním.
Anglicky
Presented text is suitable for everyone who is interested in getting knowledge of providing gastronomic and catering services, those who serve guests, or those who is in direct contact with customer.