Detailed Information on Publication Record
2014
Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby
BUREŠOVÁ, Pavla, Blanka ZIMÁKOVÁ, Miroslav ČERTÍK and Jan HÁNBasic information
Original name
Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby
Name in Czech
Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie; Gastronomické služby
Name (in English)
Gastronomy Services
Authors
BUREŠOVÁ, Pavla (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Blanka ZIMÁKOVÁ (203 Czech Republic), Miroslav ČERTÍK (203 Czech Republic) and Jan HÁN (203 Czech Republic)
Edition
Praha, 156 pp. první vydání, 2014
Publisher
Wolters Kluwer
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Odborná kniha
Field of Study
50300 5.3 Education
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
ISBN
978-80-7478-498-9
Keywords (in Czech)
Catering, gastronomie, nápoje, menu, servis
Keywords in English
Beverages Catering Gastronomy Menu Services
Tags
Reviewed
Změněno: 28/3/2015 08:54, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
V originále
Kniha zahrnuje vedle popisu historického vývoje gastronomie především kapitoly zaměřené na jednotlivé aspekty podnikání v gastronomii, organizační strukturu, pracovníky, formy prodeje, vytváření nabídky. Autoři se zaměřili na části věnované banketní a cateringové nabídce, nápojové gastronomii, nákupu zboží a výrobě pokrmů. Pozornost je věnována také přípravě provozu, technice obsluhy, nárokům na hygienické standardy a principům řízení kvality služeb. Poslední část textu se zabývá institucionálním stravováním.
In English
Presented text is suitable for everyone who is interested in getting knowledge of providing gastronomic and catering services, those who serve guests, or those who is in direct contact with customer.