2014
Vše, co byste měli vědět o víně ... a nemáte se koho zeptat
BUREŠOVÁ, Pavla a Pavel PAVLOUŠEKZákladní údaje
Originální název
Vše, co byste měli vědět o víně ... a nemáte se koho zeptat
Název česky
Vše, co byste měli vědět o víně ... a nemáte se koho zeptat
Autoři
BUREŠOVÁ, Pavla a Pavel PAVLOUŠEK
Vydání
Praha. 2014
Nakladatel
Grada Publishing
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Odborná kniha
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
ISBN
978-80-247-4351-6
Klíčová slova česky
Gastronomie, odrůdy révy vinné, víno a styly vín, podávání
Změněno: 21. 11. 2014 17:09, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
Anotace
V originále
Určitě jste často na rozpacích, zda právě ochutnáváte dobré, nebo špatné víno. Podle etikety to obvykle nepoznáte. Možná ani nevíte, jak víno správně uchovávat, podávat a jak ho harmonicky skloubit s určitým typem jídla. Kniha vám odpoví nejen na tyto, ale i na spoustu jiných otázek, které vás napadnou při pití tohoto lahodného nápoje a na které se zpravidla nemáte koho zeptat. Potěší každého, kdo začíná s poznáváním vína nebo si chce rozšířit své znalosti. Umožní navíc rozeznávat jeho vlastnosti, rozlišovat kvalitu a lépe se orientovat na neustále se zvětšujícím trhu domácích a zahraničních vín. Víno je zde představeno jako fenomenální nápoj, jehož výsledná chuť závisí už na způsobu pěstování révy vinné ve vinici, na klimatu, půdě a na tom, jak ji dotvářejí vinaři při výrobě. Autoři vycházejí ze svých odborných, pedagogických a vědeckých zkušeností, které prostřednictvím této knížky předávají začínajícím milovníkům vína.