B 2014

Vše, co byste měli vědět o víně ... a nemáte se koho zeptat

BUREŠOVÁ, Pavla a Pavel PAVLOUŠEK

Základní údaje

Originální název

Vše, co byste měli vědět o víně ... a nemáte se koho zeptat

Název česky

Vše, co byste měli vědět o víně ... a nemáte se koho zeptat

Autoři

BUREŠOVÁ, Pavla a Pavel PAVLOUŠEK

Vydání

Praha. 2014

Nakladatel

Grada Publishing

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Odkazy

Určitě jste často na rozpacích, zda právě ochutnáváte dobré, nebo špatné víno. Podle etikety to obvykle nepoznáte. Možná ani nevíte, jak víno správně uchovávat, podávat a jak ho harmonicky skloubit s určitým typem jídla. Kniha vám odpoví nejen na tyto, a

ISBN

978-80-247-4351-6

DOI

http://dx.doi.org/

Klíčová slova česky

Gastronomie, odrůdy révy vinné, víno a styly vín, podávání
Změněno: 21. 11. 2014 17:09, Ing. Pavla Burešová, Ph.D.

Anotace

V originále

Určitě jste často na rozpacích, zda právě ochutnáváte dobré, nebo špatné víno. Podle etikety to obvykle nepoznáte. Možná ani nevíte, jak víno správně uchovávat, podávat a jak ho harmonicky skloubit s určitým typem jídla. Kniha vám odpoví nejen na tyto, ale i na spoustu jiných otázek, které vás napadnou při pití tohoto lahodného nápoje a na které se zpravidla nemáte koho zeptat. Potěší každého, kdo začíná s poznáváním vína nebo si chce rozšířit své znalosti. Umožní navíc rozeznávat jeho vlastnosti, rozlišovat kvalitu a lépe se orientovat na neustále se zvětšujícím trhu domácích a zahraničních vín. Víno je zde představeno jako fenomenální nápoj, jehož výsledná chuť závisí už na způsobu pěstování révy vinné ve vinici, na klimatu, půdě a na tom, jak ji dotvářejí vinaři při výrobě. Autoři vycházejí ze svých odborných, pedagogických a vědeckých zkušeností, které prostřednictvím této knížky předávají začínajícím milovníkům vína.
Zobrazeno: 5. 11. 2024 01:19