MÁČE, Jan a David ZEMAN. ANALÝZA EKONOMICKÉHO ŘÍZENÍ V POJETÍ OLIVERA E. WILLIAMSONA. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 2015, s. 161-167. ISBN 978-80-7435-547-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ANALÝZA EKONOMICKÉHO ŘÍZENÍ V POJETÍ OLIVERA E. WILLIAMSONA
Název anglicky ANALYSIS OF ECONOMIC MANAGEMENT IN THEORY OLIVER E. WILLIAMSON
Autoři MÁČE, Jan a David ZEMAN.
Vydání 1. vyd. Hradec Králové, od s. 161-167, 7 s. 2015.
Nakladatel Gaudeamus
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN 978-80-7435-547-9
Klíčová slova česky řízení, rozhodovací mechanizmy, správa aktiv
Klíčová slova anglicky management, decision-making mechanisms, asset management
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: PhDr. Jan Máče, Ph.D., učo 4143. Změněno: 11. 3. 2015 09:05.
Anotace
Tento článek si klade za cíl seznámit čtenáře s ekonomickými teoriemi, za které byla v roce 2009 udělena Nobelova cena za ekonomii Oliveru Williamsonovi. Jeho příspěvek k rozvoji ekonomické vědy spočívá v analýze ekonomických dějů. Oliver Williamson zabýval otázkou asset managementu v rámci tržního mechanismu, a to zejména v rámci hranic společnosti. Williamson ve své práci dospěl k závěru, že čím je aktivum konkrétnější a složitější, tím větší je pravděpodobnost, že budou začleněny do společnosti - z aktiv nezbytných pro výrobek, je vytvořena společnost.
Anotace anglicky
This article aims to familiarize readers with the economic theories, for which the 2009 Nobel Prize for Economics was awarded Oliver Williamson. Its contribution to economic science is the analysis of economic governance. Oliver Williamson addressed the issue of asset management within the market mechanism, especially within the boundaries of a company. Williamson in his work came to the conclusion that the asset is more specific and more complex, the more likely it will be integrated into the company - from the assets necessary for a product is created company.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 22:02