D 2015

ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK

SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ and Jan MÁČE

Basic information

Original name

ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK

Name (in English)

COST MANAGEMENT IN DEPARTMENT OF FOOD AND BEVERAGE IN THE AQUAPARK COMPANY

Authors

SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ and Jan MÁČE

Edition

1. vyd. Hradec Králové, p. 87-93, 7 pp. 2015

Publisher

Gaudeamus

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Stať ve sborníku

Field of Study

50200 5.2 Economics and Business

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

ISBN

978-80-7435-548-6

Keywords (in Czech)

náklady, hospodárnost, statistické analýzy, gastronomický provoz

Keywords in English

Expenses, efficiency, statistical analysis, gastronomic service

Tags

International impact, Reviewed
Změněno: 11/3/2015 09:15, PhDr. Jan Máče, Ph.D.

Abstract

V originále

Na základě účetního a statistického zpracování interních dat společnosti Aquapark Aquapalace Praha byla analyzována hospodářsky výhodnější varianta řízení významné složky nákladů střediska FB. Do analýzy byly zařazeny dvě varianty, a to doposud společností využívaná varianta I – mytí nádobí a dále zvažovaná varianta II – použití jednorázového inventáře. Komplexní řešení úkolu bylo založeno na analýze minimalizace nákladů

In English

On the basis of the accounting and statistical processing of internal company data Aquapark Aquapalace Prague more economically advantageous option of cost management in department FB was analyzed. The analysis included two options: option I - previously used by a company - washing dishes and considered option II - one-time inventory disposal. For the selection of optimal variant was determined basic discretionary aspect of their impact on the efficiency. A comprehensive solution task was based on cost minimization analysis.