D
2015
ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK
SMOTLACHOVÁ, Eliška, Sylva SKUPINOVÁ and Jan MÁČE
Basic information
Original name
ŘÍZENÍ NÁKLADŮ ÚSEKU FOOD AND BEVERAGE SPOLEČNOSTI AQUAPARK
Name (in English)
COST MANAGEMENT IN DEPARTMENT OF FOOD AND BEVERAGE IN THE AQUAPARK COMPANY
Edition
1. vyd. Hradec Králové, p. 87-93, 7 pp. 2015
Other information
Type of outcome
Stať ve sborníku
Field of Study
50200 5.2 Economics and Business
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Keywords (in Czech)
náklady, hospodárnost, statistické analýzy, gastronomický provoz
Keywords in English
Expenses, efficiency, statistical analysis, gastronomic service
Tags
International impact, Reviewed
V originále
Na základě účetního a statistického zpracování interních dat společnosti Aquapark Aquapalace Praha byla analyzována hospodářsky výhodnější varianta řízení významné složky nákladů střediska FB. Do analýzy byly zařazeny dvě varianty, a to doposud společností využívaná varianta I – mytí nádobí a dále zvažovaná varianta II – použití jednorázového inventáře. Komplexní řešení úkolu bylo založeno na analýze minimalizace nákladů
In English
On the basis of the accounting and statistical processing of internal company data Aquapark Aquapalace Prague more economically advantageous option of cost management in department FB was analyzed. The analysis included two options: option I - previously used by a company - washing dishes and considered option II - one-time inventory disposal. For the selection of optimal variant was determined basic discretionary aspect of their impact on the efficiency. A comprehensive solution task was based on cost minimization analysis.
Displayed: 22/11/2024 02:43