BUREŠOVÁ, Pavla, Zbyněk VINŠ and Martin HEŘMÁNEK. VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA (IMPACT OF WINE GLASS DESIGN ON THE PERCEPTION OF THE QUALITY OF WINE). In Ing. Radka Šperková, Ph.D. Mgr. Petra Kůdelová. Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století. Sborník příspěvků z osmé mezinárodní vědecké konference 9. 4. 2015. Vysoká škola obchodní a hotelová. Brno: Vysokáškola obchodní a hotelová, 2015, p. 9-16, 241 pp. ISBN 978-80-87300-61-9.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA
Name in Czech VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA
Name (in English) IMPACT OF WINE GLASS DESIGN ON THE PERCEPTION OF THE QUALITY OF WINE
Authors BUREŠOVÁ, Pavla, Zbyněk VINŠ and Martin HEŘMÁNEK.
Edition Brno, Cestovní ruch, hotelnictví a gastronomie jako fenomén 21. století. Sborník příspěvků z osmé mezinárodní vědecké konference 9. 4. 2015. Vysoká škola obchodní a hotelová. p. 9-16, 241 pp. 2015.
Publisher Vysokáškola obchodní a hotelová
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 50300 5.3 Education
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
WWW Příspěvek představuje výsledky šetření s cílem verifikovat výzkumnou otázku, zda mohou nádoby určené ke konzumaci vína ovlivnit senzorické vlastnosti vína – vzhled, aroma a chuť, které jsou považovány za atributy určující kvalitu vína. Metodou senzorické
Organization unit University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
ISBN 978-80-87300-61-9
Keywords (in Czech) Aroma, design, chuť, vzhled, víno.
Keywords in English Appearance, aroma, design, taste, wine.
Tags International impact, Reviewed
Changed by Changed by: Ing. Pavla Burešová, Ph.D., učo 6832. Changed: 12/4/2015 09:21.
Abstract (in English)
This paper presents the results of the investigation to verify the research question, if vessels for drinking wine can affect the sensory characteristics of wine - appearance, aroma and taste, which are considered to be attributes determining the quality of wine. With this aim, the method of sensory analysis was used and was tested on 60 respondents to test to what extent the material and shape of the container affects the final quality of the wine when drinking.
PrintDisplayed: 5/7/2024 14:39