2015
The Approaches to Destination Management and to the Development of Hospitality in the Czech Republic
STUDNIČKA, PetrZákladní údaje
Originální název
The Approaches to Destination Management and to the Development of Hospitality in the Czech Republic
Autoři
Vydání
1. vyd. Opava, od s. 261-270, 10 s. 2015
Nakladatel
Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
50600 5.6 Political science
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN
978-80-7510-140-2
Klíčová slova česky
cestovní ruch, destinační management, Česká republika, hotelnictví, ubytovací zařízení
Klíčová slova anglicky
tourism, destination management, Czech Republic, hospitality, accommodation establishments
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
CzT-13/110/111/7, projekt VaV.
Změněno: 14. 4. 2015 09:18, Ing. Petr Studnička, PhD.
V originále
Jedním z nejvýznamnějších faktorů, které ovlivňují formu destinačního managementu, je prostředí, ve kterém proces řízení cestovního ruchu probíhá. Nemalý vliv na řízení cestovního ruchu má možná výše investic. V České republice se jedná zejména o čerpání prostředků z fondů Evropské unie. V analýze je analyzován vývoj hlavních ukazatelů hotelnictví, jako je počet hromadných ubytovacích zařízení, počet ubytovaných hostů a počet přenocování.
Česky
One of the most significant factors influencing the form of destination management is the environment in which the management process takes place. A significant influence on the management of tourism is the potential level of investment. In the Czech Republic, this primarily involves drawing on European Union funds. This is also reflected in the analysis and is demonstrated in the analysis of the main tourism indicators such as the number of collective accommodation establishments, number of guests in these facilities, and the number of overnight stays.