Detailed Information on Publication Record
2015
The Approaches to Destination Management and to the Development of Hospitality in the Czech Republic
STUDNIČKA, PetrBasic information
Original name
The Approaches to Destination Management and to the Development of Hospitality in the Czech Republic
Authors
Edition
1. vyd. Opava, p. 261-270, 10 pp. 2015
Publisher
Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity
Other information
Language
English
Type of outcome
Stať ve sborníku
Field of Study
50600 5.6 Political science
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
storage medium (CD, DVD, flash disk)
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
ISBN
978-80-7510-140-2
Keywords (in Czech)
cestovní ruch, destinační management, Česká republika, hotelnictví, ubytovací zařízení
Keywords in English
tourism, destination management, Czech Republic, hospitality, accommodation establishments
Tags
International impact, Reviewed
Links
CzT-13/110/111/7, research and development project.
Změněno: 14/4/2015 09:18, Ing. Petr Studnička, PhD.
V originále
Jedním z nejvýznamnějších faktorů, které ovlivňují formu destinačního managementu, je prostředí, ve kterém proces řízení cestovního ruchu probíhá. Nemalý vliv na řízení cestovního ruchu má možná výše investic. V České republice se jedná zejména o čerpání prostředků z fondů Evropské unie. V analýze je analyzován vývoj hlavních ukazatelů hotelnictví, jako je počet hromadných ubytovacích zařízení, počet ubytovaných hostů a počet přenocování.
In Czech
One of the most significant factors influencing the form of destination management is the environment in which the management process takes place. A significant influence on the management of tourism is the potential level of investment. In the Czech Republic, this primarily involves drawing on European Union funds. This is also reflected in the analysis and is demonstrated in the analysis of the main tourism indicators such as the number of collective accommodation establishments, number of guests in these facilities, and the number of overnight stays.