D 2015

The Approaches to Destination Management and to the Development of Hospitality in the Czech Republic

STUDNIČKA, Petr

Basic information

Original name

The Approaches to Destination Management and to the Development of Hospitality in the Czech Republic

Edition

1. vyd. Opava, p. 261-270, 10 pp. 2015

Publisher

Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity

Other information

Language

English

Type of outcome

Stať ve sborníku

Field of Study

50600 5.6 Political science

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

storage medium (CD, DVD, flash disk)

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

ISBN

978-80-7510-140-2

Keywords (in Czech)

cestovní ruch, destinační management, Česká republika, hotelnictví, ubytovací zařízení

Keywords in English

tourism, destination management, Czech Republic, hospitality, accommodation establishments

Tags

International impact, Reviewed

Links

CzT-13/110/111/7, research and development project.
Změněno: 14/4/2015 09:18, Ing. Petr Studnička, PhD.

Abstract

V originále

Jedním z nejvýznamnějších faktorů, které ovlivňují formu destinačního managementu, je prostředí, ve kterém proces řízení cestovního ruchu probíhá. Nemalý vliv na řízení cestovního ruchu má možná výše investic. V České republice se jedná zejména o čerpání prostředků z fondů Evropské unie. V analýze je analyzován vývoj hlavních ukazatelů hotelnictví, jako je počet hromadných ubytovacích zařízení, počet ubytovaných hostů a počet přenocování.

In Czech

One of the most significant factors influencing the form of destination management is the environment in which the management process takes place. A significant influence on the management of tourism is the potential level of investment. In the Czech Republic, this primarily involves drawing on European Union funds. This is also reflected in the analysis and is demonstrated in the analysis of the main tourism indicators such as the number of collective accommodation establishments, number of guests in these facilities, and the number of overnight stays.