D 2014

Podnikatelský koncept v oboru "Hospitality"

ČERTÍK, Miroslav

Základní údaje

Originální název

Podnikatelský koncept v oboru "Hospitality"

Název česky

Podnikatelský koncept v oboru "Hospitality"

Název anglicky

Business concept in the field of "Hospitality"

Autoři

ČERTÍK, Miroslav

Vydání

Karviná, Sborník recenzovaných příspěvků. 3. Mezinárodní vědecká konference cestovní ruch, hotelnictví a lázeňství ve světle vědeckého výzkumu a praxe, od s. 59-66, 8 s. 2014

Nakladatel

Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

50600 5.6 Political science

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

ISBN

978-80-7248-955-8

Klíčová slova česky

dojmová kvalita, hygiena, lokalita, organizační struktura, pasport, podnikání, podnikatelský koncept, služba, technická kvalita

Klíčová slova anglicky

image, hygiene, location, organizational structure, passport, business, business concept, service, technical quality

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

WD-37-07-2, projekt VaV.
Změněno: 21. 5. 2015 09:01, Ing. Veronika Studničková

Anotace

V originále

Článek rozebírá využití podnikatelského konceptu v podnicích oboru hospitality. Jsou popsány jednotlivé prvky konceptu včetně jejich vzájemné souvislosti. Pozornost je věnována možnosti modifikací těchto prvků, zejména organizační struktury, technické a dojmové kvality. Na základě analýzy prvků konceptu jsou naznačena některá řešení jejich větší využitelnosti v podnikové sféře.

Anglicky

The article analyzes the use of a business concept for enterprises operating in the hospitality industry. Different elements are described along with their relationships to each other. Attention is paid to the possibility of modifying these elements, in particular organizational structure, technical quality, and image. Based on the analysis of the elements of the concept, several solutions are proposed for their greater utilization in the business sector.