p 2016

Historický seminář „Gastronomie doby Karla IV.“

ZELENÝ, Jiří

Základní údaje

Originální název

Historický seminář „Gastronomie doby Karla IV.“

Název anglicky

Historical Seminar "Gastronomy in the Time of Charles IV."

Autoři

Vydání

Odkaz Karla IV. v ekonomicko-kulturním kontextu, Katedra arts managementu, VŠE, 2016

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Vyžádané přednášky

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

Enogastronomie, horenské právo, Karel IV., Rulandské bílé, Rulandské modré, Rulandské šedé, vinařství, vinohradnictví

Klíčová slova anglicky

Bergrecht, Charles IV., Pinot blanc, Pinot gris, Pinot noir, viticulture, wine and food pairing, winemaking
Změněno: 6. 2. 2018 17:40, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

V originále

Dvoudenní program je zaměřen na osobnost Karla IV. a jeho význam v současné době. Na programu jsou jak odborné bloky s kulturně-politickým a ekonomickým zaměřením, tak umělecký program a historicko-gastronomický seminář o době Karla IV.

Anglicky

The two-day program focuses on the personality of Charles IV. and its importance in the present. The program includes both, expert blocks with cultural, political and economic orientation, and art program, it includes historical and gastronomical seminar about the era of Charles IV.