p 2016

Historický seminář „Gastronomie doby Karla IV.“

ZELENÝ, Jiří

Basic information

Original name

Historický seminář „Gastronomie doby Karla IV.“

Name (in English)

Historical Seminar "Gastronomy in the Time of Charles IV."

Authors

Edition

Odkaz Karla IV. v ekonomicko-kulturním kontextu, Katedra arts managementu, VŠE, 2016

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Vyžádané přednášky

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

References:

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

Enogastronomie, horenské právo, Karel IV., Rulandské bílé, Rulandské modré, Rulandské šedé, vinařství, vinohradnictví

Keywords in English

Bergrecht, Charles IV., Pinot blanc, Pinot gris, Pinot noir, viticulture, wine and food pairing, winemaking
Změněno: 6/2/2018 17:40, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Abstract

V originále

Dvoudenní program je zaměřen na osobnost Karla IV. a jeho význam v současné době. Na programu jsou jak odborné bloky s kulturně-politickým a ekonomickým zaměřením, tak umělecký program a historicko-gastronomický seminář o době Karla IV.

In English

The two-day program focuses on the personality of Charles IV. and its importance in the present. The program includes both, expert blocks with cultural, political and economic orientation, and art program, it includes historical and gastronomical seminar about the era of Charles IV.