Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Jan HÁN. Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. 2016. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
|
Základní údaje | |
---|---|
Originální název | Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí |
Název anglicky | Autumn Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions |
Autoři | ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ a Jan HÁN. |
Vydání | 2016. |
Další údaje | |
---|---|
Originální jazyk | čeština |
Typ výsledku | Uspořádání workshopu |
Obor | 21101 Food and beverages |
Stát vydavatele | Česká republika |
Utajení | není předmětem státního či obchodního tajemství |
Organizační jednotka | University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. |
Klíčová slova česky | Enogastronomie, pórkový krém, taštičky s povidly, zvěřina |
Klíčová slova anglicky | Jam pirog, leek cream, venison, wine food pairing |
Příznaky | Mezinárodní význam |
Změnil | Změnil: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Změněno: 30. 10. 2021 21:31. |
Anotace |
---|
Workshop trvající 6 hodin seznámil účastníky s tradičními podzimními pokrmy a možnostmi jejich párování s českými a moravskými víny. Účastníci měli možnost pokrmy připravit pod vedením šéfkuchaře a také pochopit význam podzimních surovin. Před samotnou degustací proběhla semi-standardizovaná skupinová diskuse účastníků na téma tradičních pokrmů, surovin a vín spojených s podzimem. Během degustace ochutnali účastníci polévku, hlavní chod a dezert. Párování (senzorická degustace) proběhlo se 4 druhy vín. Účastníci vyplňovali hodnotící archy a na závěr zhodnotili průběh celého workshopu v opětovné diskusi. |
Anotace anglicky |
---|
Six hours lasting workshop familiarized the participants with the traditional autumn dishes and their possible pairing with Czech and Moravian wines. Participants had the opportunity to prepare dished under the supervision of chef. They tried to understand the importance of autumn ingredients. Before the tasting there was a semi-standardized focus group with participants on the topic of traditional dishes, ingredients and wines associated with autumn. During the tasting, participants evaluated a soup, main course and dessert. Pairing (sensory tasting) of 4 wines was conducted. The participants filled out evaluation sheets, and finally discussed the contribution of the workshop in re-discussion. |
VytisknoutZobrazeno: 9. 10. 2024 06:23