Detailed Information on Publication Record
2016
Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Jan HÁNBasic information
Original name
Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
Name (in English)
Autumn Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions
Authors
ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Jan HÁN
Edition
2016
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Uspořádání workshopu
Field of Study
21101 Food and beverages
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Keywords (in Czech)
Enogastronomie, pórkový krém, taštičky s povidly, zvěřina
Keywords in English
Jam pirog, leek cream, venison, wine food pairing
Tags
International impact
Změněno: 30/10/2021 21:31, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
V originále
Workshop trvající 6 hodin seznámil účastníky s tradičními podzimními pokrmy a možnostmi jejich párování s českými a moravskými víny. Účastníci měli možnost pokrmy připravit pod vedením šéfkuchaře a také pochopit význam podzimních surovin. Před samotnou degustací proběhla semi-standardizovaná skupinová diskuse účastníků na téma tradičních pokrmů, surovin a vín spojených s podzimem. Během degustace ochutnali účastníci polévku, hlavní chod a dezert. Párování (senzorická degustace) proběhlo se 4 druhy vín. Účastníci vyplňovali hodnotící archy a na závěr zhodnotili průběh celého workshopu v opětovné diskusi.
In English
Six hours lasting workshop familiarized the participants with the traditional autumn dishes and their possible pairing with Czech and Moravian wines. Participants had the opportunity to prepare dished under the supervision of chef. They tried to understand the importance of autumn ingredients. Before the tasting there was a semi-standardized focus group with participants on the topic of traditional dishes, ingredients and wines associated with autumn. During the tasting, participants evaluated a soup, main course and dessert. Pairing (sensory tasting) of 4 wines was conducted. The participants filled out evaluation sheets, and finally discussed the contribution of the workshop in re-discussion.