ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Jan HÁN. Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí (Autumn Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions). 2016.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
Name (in English) Autumn Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions
Authors ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Jan HÁN.
Edition 2016.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Organization of a workshop
Field of Study 21101 Food and beverages
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Keywords (in Czech) Enogastronomie, pórkový krém, taštičky s povidly, zvěřina
Keywords in English Jam pirog, leek cream, venison, wine food pairing
Tags International impact
Changed by Changed by: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Changed: 30/10/2021 21:31.
Abstract
Workshop trvající 6 hodin seznámil účastníky s tradičními podzimními pokrmy a možnostmi jejich párování s českými a moravskými víny. Účastníci měli možnost pokrmy připravit pod vedením šéfkuchaře a také pochopit význam podzimních surovin. Před samotnou degustací proběhla semi-standardizovaná skupinová diskuse účastníků na téma tradičních pokrmů, surovin a vín spojených s podzimem. Během degustace ochutnali účastníci polévku, hlavní chod a dezert. Párování (senzorická degustace) proběhlo se 4 druhy vín. Účastníci vyplňovali hodnotící archy a na závěr zhodnotili průběh celého workshopu v opětovné diskusi.
Abstract (in English)
Six hours lasting workshop familiarized the participants with the traditional autumn dishes and their possible pairing with Czech and Moravian wines. Participants had the opportunity to prepare dished under the supervision of chef. They tried to understand the importance of autumn ingredients. Before the tasting there was a semi-standardized focus group with participants on the topic of traditional dishes, ingredients and wines associated with autumn. During the tasting, participants evaluated a soup, main course and dessert. Pairing (sensory tasting) of 4 wines was conducted. The participants filled out evaluation sheets, and finally discussed the contribution of the workshop in re-discussion.
PrintDisplayed: 5/7/2024 14:31