W 2016

Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí

ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Jan HÁN

Basic information

Original name

Párování podzimních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí

Name (in English)

Autumn Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions

Authors

ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Jan HÁN

Edition

2016

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Uspořádání workshopu

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

Enogastronomie, pórkový krém, taštičky s povidly, zvěřina

Keywords in English

Jam pirog, leek cream, venison, wine food pairing

Tags

International impact
Změněno: 30/10/2021 21:31, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Abstract

ORIG EN

V originále

Workshop trvající 6 hodin seznámil účastníky s tradičními podzimními pokrmy a možnostmi jejich párování s českými a moravskými víny. Účastníci měli možnost pokrmy připravit pod vedením šéfkuchaře a také pochopit význam podzimních surovin. Před samotnou degustací proběhla semi-standardizovaná skupinová diskuse účastníků na téma tradičních pokrmů, surovin a vín spojených s podzimem. Během degustace ochutnali účastníci polévku, hlavní chod a dezert. Párování (senzorická degustace) proběhlo se 4 druhy vín. Účastníci vyplňovali hodnotící archy a na závěr zhodnotili průběh celého workshopu v opětovné diskusi.

In English

Six hours lasting workshop familiarized the participants with the traditional autumn dishes and their possible pairing with Czech and Moravian wines. Participants had the opportunity to prepare dished under the supervision of chef. They tried to understand the importance of autumn ingredients. Before the tasting there was a semi-standardized focus group with participants on the topic of traditional dishes, ingredients and wines associated with autumn. During the tasting, participants evaluated a soup, main course and dessert. Pairing (sensory tasting) of 4 wines was conducted. The participants filled out evaluation sheets, and finally discussed the contribution of the workshop in re-discussion.
Displayed: 23/11/2024 02:11