2016
Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ a Blanka ZIMÁKOVÁZákladní údaje
Originální název
Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
Název anglicky
Christmas Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions
Autoři
VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ a Blanka ZIMÁKOVÁ
Vydání
2016
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky
Enogastronomie, kapr se salátem, rybí polévka, vánočka
Klíčová slova anglicky
Carp and salad, fish soup, sweet bread, wine food pairing
Příznaky
Mezinárodní význam
Změněno: 30. 10. 2021 21:31, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
V originále
Druhý z celodenních workshopů konajících se v rámci výzkumného projektu na Vysoké škole hotelové v Praze umožnil účastníkům připravit si a ochutnat tradičně české vánoční pokrmy. Součástí bylo i párování těchto pokrmů s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. Příprava pokrmů probíhala pod odbornou supervizí, účastníci byli vedeni k zamyšlení nad použitými surovinami i nad způsobem konzumace pokrmů s vánočním časem spojeným. Senzorickému hodnocení předcházel kvalitativní výzkum. Celkem tři chody sestávaly z rybí polévky, kapra se salátem a vánočky. Důležité bylo vyplnění hodnotících archů a závěrečná diskuse.
Anglicky
The second of all-day workshops taking place in the context of a research project at the Institute of Hospitality Management in Prague allowed participants to prepare and taste traditional Czech Christmas dishes. A part of it was the pairing of these dishes with wines from the Czech and Moravian wine sub-regions. Preparation of dishes was carried out under professional supervision, attendees were guided to think about the used raw materials and the manner of eating foods associated with Christmas time. Sensory evaluation was preceded by qualitative research. A total of three courses consisted of fish soup, carp with salad and sweet bread. The important thing was completion of evaluation sheets and final debate.