W 2016

Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí

VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ a Blanka ZIMÁKOVÁ

Základní údaje

Originální název

Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí

Název anglicky

Christmas Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions

Autoři

VINŠ, Zbyněk, Jiří ZELENÝ a Blanka ZIMÁKOVÁ

Vydání

2016

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

Enogastronomie, kapr se salátem, rybí polévka, vánočka

Klíčová slova anglicky

Carp and salad, fish soup, sweet bread, wine food pairing

Příznaky

Mezinárodní význam
Změněno: 30. 10. 2021 21:31, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

V originále

Druhý z celodenních workshopů konajících se v rámci výzkumného projektu na Vysoké škole hotelové v Praze umožnil účastníkům připravit si a ochutnat tradičně české vánoční pokrmy. Součástí bylo i párování těchto pokrmů s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. Příprava pokrmů probíhala pod odbornou supervizí, účastníci byli vedeni k zamyšlení nad použitými surovinami i nad způsobem konzumace pokrmů s vánočním časem spojeným. Senzorickému hodnocení předcházel kvalitativní výzkum. Celkem tři chody sestávaly z rybí polévky, kapra se salátem a vánočky. Důležité bylo vyplnění hodnotících archů a závěrečná diskuse.

Anglicky

The second of all-day workshops taking place in the context of a research project at the Institute of Hospitality Management in Prague allowed participants to prepare and taste traditional Czech Christmas dishes. A part of it was the pairing of these dishes with wines from the Czech and Moravian wine sub-regions. Preparation of dishes was carried out under professional supervision, attendees were guided to think about the used raw materials and the manner of eating foods associated with Christmas time. Sensory evaluation was preceded by qualitative research. A total of three courses consisted of fish soup, carp with salad and sweet bread. The important thing was completion of evaluation sheets and final debate.