2017
Ryba, kultura a kulinářství – vztah k lokálním komunitám a potenciál regionálního rozvoje: přehledová studie
ZELENÝ, Jiří a Zbyněk VINŠZákladní údaje
Originální název
Ryba, kultura a kulinářství – vztah k lokálním komunitám a potenciál regionálního rozvoje: přehledová studie
Název anglicky
Fish, Culture and Culinary Art – Relation to Local Communities and Potential for Regional Development: Review Study
Autoři
Vydání
Praha, Sborník mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání, od s. 204-213, 9 s. 2017
Nakladatel
Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
50701 Cultural and economic geography
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN
978-80-87411-99-5
UT WoS
000568726300027
Klíčová slova česky
gastronomie, kulinární identita, národní projekty, sociální instituce, udržitelný rozvoj venkova, víno, životní prostředí
Klíčová slova anglicky
culinary identity, environment, gastronomy, national projects, social institutions, sustainable rural development, wine
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 30. 10. 2021 21:28, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
V originále
Cílem studie bylo vytvořit rešeršní přehled za účelem vymezení rámce zkoumané problematiky včetně metodologické struktury. Pozornost je věnována komparaci role ryby v kultuře jednotlivých států i regionů a schopnosti ryby spoluutvářet identitu regionů skrze lokální komunity – sociální sítě.
Anglicky
The aim of the study was to create research overview for the purpose of defining the scope of the studied subject, including the methodological structure. Attention is paid to the comparison of the role of fish in the culture of particular countries and regions and the ability of fish to co-create the identity of the regions though local communities – social networks.