ZELENÝ, Jiří and Zbyněk VINŠ. Ryba, kultura a kulinářství – vztah k lokálním komunitám a potenciál regionálního rozvoje: přehledová studie (Fish, Culture and Culinary Art – Relation to Local Communities and Potential for Regional Development: Review Study). In Radka Balakovská. Sborník mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o., 2017, p. 204-213, 9 pp. ISBN 978-80-87411-99-5.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Ryba, kultura a kulinářství – vztah k lokálním komunitám a potenciál regionálního rozvoje: přehledová studie
Name (in English) Fish, Culture and Culinary Art – Relation to Local Communities and Potential for Regional Development: Review Study
Authors ZELENÝ, Jiří and Zbyněk VINŠ.
Edition Praha, Sborník mezinárodní vědecké konference Hotelnictví, turismus a vzdělávání, p. 204-213, 9 pp. 2017.
Publisher Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 50701 Cultural and economic geography
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
Organization unit University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
ISBN 978-80-87411-99-5
UT WoS 000568726300027
Keywords (in Czech) gastronomie, kulinární identita, národní projekty, sociální instituce, udržitelný rozvoj venkova, víno, životní prostředí
Keywords in English culinary identity, environment, gastronomy, national projects, social institutions, sustainable rural development, wine
Tags International impact, Reviewed
Changed by Changed by: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Changed: 30/10/2021 21:28.
Abstract
Cílem studie bylo vytvořit rešeršní přehled za účelem vymezení rámce zkoumané problematiky včetně metodologické struktury. Pozornost je věnována komparaci role ryby v kultuře jednotlivých států i regionů a schopnosti ryby spoluutvářet identitu regionů skrze lokální komunity – sociální sítě.
Abstract (in English)
The aim of the study was to create research overview for the purpose of defining the scope of the studied subject, including the methodological structure. Attention is paid to the comparison of the role of fish in the culture of particular countries and regions and the ability of fish to co-create the identity of the regions though local communities – social networks.
PrintDisplayed: 20/5/2024 04:53