2017
Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí
ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Dominika KEČKEŠOVÁBasic information
Original name
Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí
Name (in English)
Pairing of Fish Dishes with Wines from Moravian Wine Regions
Authors
ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Dominika KEČKEŠOVÁ
Edition
2017
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Organization of a workshop
Field of Study
21101 Food and beverages
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
References:
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Keywords (in Czech)
Marinovaný losos, Merlot, Pinot Blanc, polévka Halászlé, tartar, uzený pstruh, Veltlínské zelené
Keywords in English
Grüner Veltliner, Halászlé soup, marinated salmon, Merlot, Pinot Blanc, smoked trout, tartar
Tags
International impact
Changed: 30/10/2021 21:32, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
V originále
Workshop zaměřený na párování rybích pokrmů a českých vín provedl několik skupin účastníků možnostmi vhodných kombinací. Účastníci sdělovali vlastní zkušenosti s párováním a pomocí praktické degustace vyzkoušeli všech 12 kombinací vín a pokrmů. Účastníci se snažili přijít na faktory ovlivňující vhodnost kombinací a na způsob změny vnímání vlastostí vín. V závěru byly odhaleny vhodné a nevhodné kombinace párování. Hlavním kritickým bodem párování rybích pokrmů s víny byla uzená chuť umami a vysoce kořeněné pokrmy, pro které bylo vhodnější zvolit červené víno Merlot spíše než vína bílá.