Other formats:
BibTeX
LaTeX
RIS
@misc{19905, author = {Zelený, Jiří and Vinš, Zbyněk and Kečkešová, Dominika}, keywords = {Grüner Veltliner, Halászlé soup, marinated salmon, Merlot, Pinot Blanc, smoked trout, tartar}, language = {cze}, title = {Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí}, url = {http://www.vsh.cz/cs/veda-a-vyzkum/konference-vsh/}, year = {2017} }
TY - CONF ID - 19905 AU - Zelený, Jiří - Vinš, Zbyněk - Kečkešová, Dominika PY - 2017 TI - Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí KW - Grüner Veltliner, Halászlé soup, marinated salmon, Merlot, Pinot Blanc, smoked trout, tartar UR - http://www.vsh.cz/cs/veda-a-vyzkum/konference-vsh/ N2 - Workshop zaměřený na párování rybích pokrmů a českých vín provedl několik skupin účastníků možnostmi vhodných kombinací. Účastníci sdělovali vlastní zkušenosti s párováním a pomocí praktické degustace vyzkoušeli všech 12 kombinací vín a pokrmů. Účastníci se snažili přijít na faktory ovlivňující vhodnost kombinací a na způsob změny vnímání vlastostí vín. V závěru byly odhaleny vhodné a nevhodné kombinace párování. Hlavním kritickým bodem párování rybích pokrmů s víny byla uzená chuť umami a vysoce kořeněné pokrmy, pro které bylo vhodnější zvolit červené víno Merlot spíše než vína bílá. ER -
ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Dominika KEČKEŠOVÁ. \textit{Snoubení rybích pokrmů s víny z moravských vinařských podoblastí (Pairing of Fish Dishes with Wines from Moravian Wine Regions)}. 2017.
|