Detailed Information on Publication Record
2017
Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny
ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ and Zbyněk VINŠBasic information
Original name
Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny
Name (in English)
Pairing of Foreign Christmas Dishes with Czech Wines
Authors
ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ and Zbyněk VINŠ
Edition
2017
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Uspořádání workshopu
Field of Study
21101 Food and beverages
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Keywords (in Czech)
Cabernet Sauvignon, masové kuličky, sekt, švédské perníčky, Tramín červený, vánoční šunka, zapečené brambory
Keywords in English
Baked Potatoes, Cabernet Sauvignon, Christmas Ham, Gewurztraminer, Meatballs, Sekt, Swedish Gingerbread
Tags
International impact
Změněno: 30/10/2021 21:31, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
V originále
Odborným zaměřením tohoto workshopu byla možnost párování švédských vánočních pokrmů společně s českými víny. K porovnání byla použita základní pravidla párování vín a pokrmů: švédská šunka a šumivé víno z odrůd Chardonnay, Rulandské bílé a Sauvignon blanc, masové kuličky a Cabernet Sauvignon a švédské perníčky a sladkých Gewurztraminer. Tradiční kombinace byly konfrontovány s nezvyklými kombinacemi. Účastníci vyplňovali hodnotící arch a následně se účastnili diskuse o degustovaných vínech a pokrmech, poskytli zpětnou vazbu a byli poučeni o tradičně správných kombinacích.
In English
The professional focus of this workshop was the possibility of pairing Swedish Christmas dishes together with Czech wines. For the comparison, the basic rules for matching wines and meals were applied: Swedish ham and sparkling wine of Chardonnay, Pinot Blanc and Sauvignon blanc, meat balls and Cabernet Sauvignon and Swedish gingerbread and sweet Gewurztraminer. Traditional combinations were confronted with unusual combinations. The participants filled the evaluation sheet and then participated in the discussion about wine tastings and dishes, provided feedback and were instructed on the traditionally correct combinations.