2017
Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny
ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠZákladní údaje
Originální název
Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny
Název anglicky
Pairing of Foreign Christmas Dishes with Czech Wines
Autoři
ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠ
Vydání
2017
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky
Cabernet Sauvignon, masové kuličky, sekt, švédské perníčky, Tramín červený, vánoční šunka, zapečené brambory
Klíčová slova anglicky
Baked Potatoes, Cabernet Sauvignon, Christmas Ham, Gewurztraminer, Meatballs, Sekt, Swedish Gingerbread
Příznaky
Mezinárodní význam
Změněno: 30. 10. 2021 21:31, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
V originále
Odborným zaměřením tohoto workshopu byla možnost párování švédských vánočních pokrmů společně s českými víny. K porovnání byla použita základní pravidla párování vín a pokrmů: švédská šunka a šumivé víno z odrůd Chardonnay, Rulandské bílé a Sauvignon blanc, masové kuličky a Cabernet Sauvignon a švédské perníčky a sladkých Gewurztraminer. Tradiční kombinace byly konfrontovány s nezvyklými kombinacemi. Účastníci vyplňovali hodnotící arch a následně se účastnili diskuse o degustovaných vínech a pokrmech, poskytli zpětnou vazbu a byli poučeni o tradičně správných kombinacích.
Anglicky
The professional focus of this workshop was the possibility of pairing Swedish Christmas dishes together with Czech wines. For the comparison, the basic rules for matching wines and meals were applied: Swedish ham and sparkling wine of Chardonnay, Pinot Blanc and Sauvignon blanc, meat balls and Cabernet Sauvignon and Swedish gingerbread and sweet Gewurztraminer. Traditional combinations were confronted with unusual combinations. The participants filled the evaluation sheet and then participated in the discussion about wine tastings and dishes, provided feedback and were instructed on the traditionally correct combinations.