ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ and Zbyněk VINŠ. Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny (Pairing of Foreign Christmas Dishes with Czech Wines). 2017.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny
Name (in English) Pairing of Foreign Christmas Dishes with Czech Wines
Authors ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ and Zbyněk VINŠ.
Edition 2017.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Organization of a workshop
Field of Study 21101 Food and beverages
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Keywords (in Czech) Cabernet Sauvignon, masové kuličky, sekt, švédské perníčky, Tramín červený, vánoční šunka, zapečené brambory
Keywords in English Baked Potatoes, Cabernet Sauvignon, Christmas Ham, Gewurztraminer, Meatballs, Sekt, Swedish Gingerbread
Tags International impact
Changed by Changed by: Ing. Jiří Zelený, Ph.D., učo 10755. Changed: 30/10/2021 21:31.
Abstract
Odborným zaměřením tohoto workshopu byla možnost párování švédských vánočních pokrmů společně s českými víny. K porovnání byla použita základní pravidla párování vín a pokrmů: švédská šunka a šumivé víno z odrůd Chardonnay, Rulandské bílé a Sauvignon blanc, masové kuličky a Cabernet Sauvignon a švédské perníčky a sladkých Gewurztraminer. Tradiční kombinace byly konfrontovány s nezvyklými kombinacemi. Účastníci vyplňovali hodnotící arch a následně se účastnili diskuse o degustovaných vínech a pokrmech, poskytli zpětnou vazbu a byli poučeni o tradičně správných kombinacích.
Abstract (in English)
The professional focus of this workshop was the possibility of pairing Swedish Christmas dishes together with Czech wines. For the comparison, the basic rules for matching wines and meals were applied: Swedish ham and sparkling wine of Chardonnay, Pinot Blanc and Sauvignon blanc, meat balls and Cabernet Sauvignon and Swedish gingerbread and sweet Gewurztraminer. Traditional combinations were confronted with unusual combinations. The participants filled the evaluation sheet and then participated in the discussion about wine tastings and dishes, provided feedback and were instructed on the traditionally correct combinations.
PrintDisplayed: 5/7/2024 15:14