W 2017

Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny

ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠ

Základní údaje

Originální název

Snoubení zahraničních vánočních pokrmů s českými víny

Název anglicky

Pairing of Foreign Christmas Dishes with Czech Wines

Autoři

ZIMÁKOVÁ, Blanka, Jiří ZELENÝ a Zbyněk VINŠ

Vydání

2017

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

Cabernet Sauvignon, masové kuličky, sekt, švédské perníčky, Tramín červený, vánoční šunka, zapečené brambory

Klíčová slova anglicky

Baked Potatoes, Cabernet Sauvignon, Christmas Ham, Gewurztraminer, Meatballs, Sekt, Swedish Gingerbread

Příznaky

Mezinárodní význam
Změněno: 30. 10. 2021 21:31, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

V originále

Odborným zaměřením tohoto workshopu byla možnost párování švédských vánočních pokrmů společně s českými víny. K porovnání byla použita základní pravidla párování vín a pokrmů: švédská šunka a šumivé víno z odrůd Chardonnay, Rulandské bílé a Sauvignon blanc, masové kuličky a Cabernet Sauvignon a švédské perníčky a sladkých Gewurztraminer. Tradiční kombinace byly konfrontovány s nezvyklými kombinacemi. Účastníci vyplňovali hodnotící arch a následně se účastnili diskuse o degustovaných vínech a pokrmech, poskytli zpětnou vazbu a byli poučeni o tradičně správných kombinacích.

Anglicky

The professional focus of this workshop was the possibility of pairing Swedish Christmas dishes together with Czech wines. For the comparison, the basic rules for matching wines and meals were applied: Swedish ham and sparkling wine of Chardonnay, Pinot Blanc and Sauvignon blanc, meat balls and Cabernet Sauvignon and Swedish gingerbread and sweet Gewurztraminer. Traditional combinations were confronted with unusual combinations. The participants filled the evaluation sheet and then participated in the discussion about wine tastings and dishes, provided feedback and were instructed on the traditionally correct combinations.