2016
Vinařské regiony a sociální konstruovanost kvality vína v dopadech do rozvoje venkovských lokalit
ZELENÝ, JiříZákladní údaje
Originální název
Vinařské regiony a sociální konstruovanost kvality vína v dopadech do rozvoje venkovských lokalit
Název anglicky
Wine regions and social construction of wine quality in the impacts on development of rural localities
Autoři
Vydání
Konference Think Together 2016 České zemědělské univerzity v Praze, 2016
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Prezentace na konferencích
Obor
50701 Cultural and economic geography
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky
endogenní rozvoj regionu, identita lokalit, preference konzumentů vína, regionální značení vín, sociální sítě vinařů, VOC
Klíčová slova anglicky
endogenous regional development, location identity, preferences of wine consumers, regional wine designations, social networks of winemakers, VOC
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 6. 2. 2018 17:33, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
V originále
Přehledová studie pojednává o zamýšleném obsahu a zaměření disertační práce. Ta hodlá zjistit, jak je v závislosti na konkrétním vinařském regionu (ty jsou stanoveny zákonem č. 321/2004 Sb.) sociálně konstruována kvalita vína a jak se zjištěná situace podílí na vybraných okolnostech rozvoje vybraných venkovských lokalit.
Anglicky
Review study deals with intended content and focus of the dissertation thesis. It intends to find out how social construction of quality is determined by specific wine region (defined by Act No. 321/2004 Coll.) and how this situation is involved in chosen factors in rural localities development.