2018
3D tisk v gastronomii
CHROMÝ, JanZákladní údaje
Originální název
3D tisk v gastronomii
Název česky
3D tisk v gastronomii
Název anglicky
3D printing in gastronomy
Autoři
CHROMÝ, Jan
Vydání
Praha, Sborník mezinárodní vědecké konference - Hotelnictví, turismus a vzdělávání, od s. 41-49, 9 s. 2018
Nakladatel
Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
elektronická verze "online"
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
ISBN
978-80-87411-93-3
Klíčová slova česky
3D, tisk, gastronomie, jídlo
Klíčová slova anglicky
3D, print, food, gastronomy
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 28. 11. 2018 08:39, Ing. Bc. Jan Chromý, Ph.D.
V originále
Článek pojednává o možnostech 3D tisku jídel. Současné výsledky vývoje přináší zatím pouze jednoduché možnosti 3D tisku. V dalších etapách se nabízí zejména vývoj pečlivě připraveného stravování, které by využívalo možnosti přesného dávkování složek jídla z hlediska zdravé výživy. K tomu bude třeba vyvinout suroviny, uživatelné v jako pasta. 3D tisky složitějších jídel budou vyžadovat kompatibilitu gastronomických technologií.
Anglicky
The article discusses the possibilities of 3D printing meals. Current results of development brings only simple possibilities of 3D printing. The next phase includes development of carefully prepared meals, which would use the possibilities of precision dispensing food ingredients for a healthy nutrition. This will be required the development of raw materials that can be used in paste form. 3D printing of more complex meals will be required compatibility gastronomic technologies.