2018
3D tisk v gastronomii
CHROMÝ, JanBasic information
Original name
3D tisk v gastronomii
Name in Czech
3D tisk v gastronomii
Name (in English)
3D printing in gastronomy
Authors
CHROMÝ, Jan
Edition
Praha, Sborník mezinárodní vědecké konference - Hotelnictví, turismus a vzdělávání, p. 41-49, 9 pp. 2018
Publisher
Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Proceedings paper
Field of Study
21101 Food and beverages
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
Publication form
electronic version available online
Organization unit
University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
ISBN
978-80-87411-93-3
Keywords (in Czech)
3D, tisk, gastronomie, jídlo
Keywords in English
3D, print, food, gastronomy
Tags
Reviewed
Changed: 28/11/2018 08:39, Ing. Bc. Jan Chromý, Ph.D.
V originále
Článek pojednává o možnostech 3D tisku jídel. Současné výsledky vývoje přináší zatím pouze jednoduché možnosti 3D tisku. V dalších etapách se nabízí zejména vývoj pečlivě připraveného stravování, které by využívalo možnosti přesného dávkování složek jídla z hlediska zdravé výživy. K tomu bude třeba vyvinout suroviny, uživatelné v jako pasta. 3D tisky složitějších jídel budou vyžadovat kompatibilitu gastronomických technologií.
In English
The article discusses the possibilities of 3D printing meals. Current results of development brings only simple possibilities of 3D printing. The next phase includes development of carefully prepared meals, which would use the possibilities of precision dispensing food ingredients for a healthy nutrition. This will be required the development of raw materials that can be used in paste form. 3D printing of more complex meals will be required compatibility gastronomic technologies.