k 2019

Postoje konzumentů k tradičním regionálním pokrmům: jsou Češi a Moravané kulinářští regionální patrioti?

ZELENÝ, Jiří

Basic information

Original name

Postoje konzumentů k tradičním regionálním pokrmům: jsou Češi a Moravané kulinářští regionální patrioti?

Name (in English)

Consumers' Attitudes Towards Traditional Regional Dishes: Are Czechs and Moravians Culinary Regional Patriots?

Authors

Edition

Konference Think Together 2019 České zemědělské univerzity v Praze, 2019

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Prezentace na konferencích

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

dichotomická volba, hédonické hodnocení, kapr, moučník, polévka, willingness to pay

Keywords in English

carp, dessert, dichotomous choice, hedonic evaluation, soup, willingness to pay

Tags

Reviewed

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 27/9/2019 12:06, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Abstract

V originále

Cílem tohoto článku je zjistit, jaké jsou postoje konzumentů k tradičním regionálním pokrmům, konkrétně jak ovlivňuje příslušnost k regionální skupině (česká a moravská) postoje k tradičním pokrmům z těchto celků pocházejících.

In English

The aim of this article is to find out the consumers' attitudes towards traditional regional dishes, in particular how affiliation with the regional group of Bohemia or Moravia affects the attitudes towards traditional dishes of these historical territories.