k 2019

Postoje konzumentů k tradičním regionálním pokrmům: jsou Češi a Moravané kulinářští regionální patrioti?

ZELENÝ, Jiří

Základní údaje

Originální název

Postoje konzumentů k tradičním regionálním pokrmům: jsou Češi a Moravané kulinářští regionální patrioti?

Název anglicky

Consumers' Attitudes Towards Traditional Regional Dishes: Are Czechs and Moravians Culinary Regional Patriots?

Autoři

ZELENÝ, Jiří

Vydání

Konference Think Together 2019 České zemědělské univerzity v Praze, 2019

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Prezentace na konferencích

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Provozně ekonomická fakulta

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

dichotomická volba, hédonické hodnocení, kapr, moučník, polévka, willingness to pay

Klíčová slova anglicky

carp, dessert, dichotomous choice, hedonic evaluation, soup, willingness to pay

Příznaky

Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 27. 9. 2019 12:06, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

ORIG EN

V originále

Cílem tohoto článku je zjistit, jaké jsou postoje konzumentů k tradičním regionálním pokrmům, konkrétně jak ovlivňuje příslušnost k regionální skupině (česká a moravská) postoje k tradičním pokrmům z těchto celků pocházejících.

Anglicky

The aim of this article is to find out the consumers' attitudes towards traditional regional dishes, in particular how affiliation with the regional group of Bohemia or Moravia affects the attitudes towards traditional dishes of these historical territories.
Zobrazeno: 27. 12. 2024 12:57