2020
“Pale Lager and Double Carp Fries, Please”. The McDonaldization of the Culinary Culture in the Czech Republic
ZELENÝ, Jiří, Lucie PLZÁKOVÁ, Jan HÁN a Kašpar JANZákladní údaje
Originální název
“Pale Lager and Double Carp Fries, Please”. The McDonaldization of the Culinary Culture in the Czech Republic
Autoři
ZELENÝ, Jiří, Lucie PLZÁKOVÁ, Jan HÁN a Kašpar JAN
Vydání
Economia Agro-Alimentare / Food Economy (SCOPUS), Bologna, Italy, FrancoAngeli Edizioni, 2020, 1126-1668
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
50401 Sociology
Stát vydavatele
Itálie
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
UT WoS
FSTA:2021-02-RC
Klíčová slova česky
Christmas traditions, Fish restaurants, Globalized food, Glocalization in gastronomy, National identity
Klíčová slova anglicky
Christmas traditions, Fish restaurants, Globalized food, Glocalization in gastronomy, National identity
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změněno: 21. 10. 2024 13:22, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
Anotace
V originále
This article explores attitudes of hospitality stakeholders (HSs) and consumers towards fish gastronomy in the Czech Republic with an emphasis on traditional recipes and the impact of globalization.