J 2020

“Pale Lager and Double Carp Fries, Please”. The McDonaldization of the Culinary Culture in the Czech Republic

ZELENÝ, Jiří, Lucie PLZÁKOVÁ, Jan HÁN a Kašpar JAN

Základní údaje

Originální název

“Pale Lager and Double Carp Fries, Please”. The McDonaldization of the Culinary Culture in the Czech Republic

Autoři

ZELENÝ, Jiří, Lucie PLZÁKOVÁ, Jan HÁN a Kašpar JAN

Vydání

Economia Agro-Alimentare / Food Economy (SCOPUS), Bologna, Italy, FrancoAngeli Edizioni, 2020, 1126-1668

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

50401 Sociology

Stát vydavatele

Itálie

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

URL

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

DOI

http://dx.doi.org/10.3280/ecag1-2020oa10067

UT WoS

FSTA:2021-02-RC

Klíčová slova česky

Christmas traditions, Fish restaurants, Globalized food, Glocalization in gastronomy, National identity

Klíčová slova anglicky

Christmas traditions, Fish restaurants, Globalized food, Glocalization in gastronomy, National identity

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změněno: 21. 10. 2024 13:22, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

V originále

This article explores attitudes of hospitality stakeholders (HSs) and consumers towards fish gastronomy in the Czech Republic with an emphasis on traditional recipes and the impact of globalization.
Zobrazeno: 30. 12. 2024 23:19