W 2021

Nápojová kultura a její specifické aspekty ve vztahu k českým zemím: Role párování vín a pokrmů v české gastronomii

ZELENÝ, Jiří

Základní údaje

Originální název

Nápojová kultura a její specifické aspekty ve vztahu k českým zemím: Role párování vín a pokrmů v české gastronomii

Autoři

Vydání

2021

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

enogastronomie, JAR stupnice, kombinovaná metoda, sekvenční metoda

Klíčová slova anglicky

combined method, enogastronomy, JAR scale, sequential method

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 19. 4. 2022 20:04, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

V originále

Cílem přednášky v rámci workshopu bylo seznámit účastníky s přístupy párování vín a pokrmů, a to se zaměřením na tradiční českou kuchyni.

Anglicky

The aim of the lecture within the workshop was to acquaint the participants with the approaches of pairing wines and dishes, with a focus on traditional Czech cuisine.