W 2021

Párování zahraničních pivních speciálů s pokrmy české kuchyně

ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Karolina MACHÁČKOVÁ

Basic information

Original name

Párování zahraničních pivních speciálů s pokrmy české kuchyně

Name (in English)

The Pairing of Foreign Beer Specials with Dishes of the Czech Cuisine

Authors

ZELENÝ, Jiří, Zbyněk VINŠ and Karolina MACHÁČKOVÁ

Edition

2021

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Uspořádání workshopu

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

IPA, kriek, lager, lívance, syrečky, vepřové kotlety

Keywords in English

Olomouc Cheese, Czech pancakes, IPA, kriek, lager, pork chops

Tags

International impact
Změněno: 30/10/2021 22:01, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Abstract

V originále

Cílem odborného workshopu bylo připravit pokrmy tradiční české kuchyně a tyto pokrmy následně spárovat s pivními speciály ze zahraničí. Několik soutěžních týmů se utkalo o první místo v kategorii předkrmů, hlavních chodů a moučníků. Hodnocení zajistila tříčlenná odborná senzorická komise.

In English

The aim of the professional workshop was to prepare dishes of traditional Czech cuisine and then pair these dishes with beer specialties from abroad. Several competition teams competed for first place in the category of starters, main courses and desserts. The evaluation was provided by a three-member expert sensory commission.