k 2021

Conference presentation: Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists' Tastes in Fish Tourism

ZELENÝ, Jiří

Základní údaje

Originální název

Conference presentation: Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists' Tastes in Fish Tourism

Autoři

Vydání

Inernational Conference on Tourism, Technology & Systems – ICOTTS´2021, 2021

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Prezentace na konferencích

Obor

50404 Antropology, ethnology

Stát vydavatele

Portugalsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova anglicky

cultural capital, Cyprinus carpio, photo-elicitation, social fields, South Bohemia, traditional gastronomy

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změněno: 4. 11. 2021 19:27, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

V originále

This research aims to explore whether Pierre Bourdieu's Theory of social fields can be used to determine preferences for tourism products. In particular, fish gastronomy as a part of fish tourism in the region of South Bohemia, Czech Republic, was examined.