2021
Conference presentation: Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists' Tastes in Fish Tourism
ZELENÝ, JiříZákladní údaje
Originální název
Conference presentation: Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists' Tastes in Fish Tourism
Autoři
Vydání
Inernational Conference on Tourism, Technology & Systems – ICOTTS´2021, 2021
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Prezentace na konferencích
Obor
50404 Antropology, ethnology
Stát vydavatele
Portugalsko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova anglicky
cultural capital, Cyprinus carpio, photo-elicitation, social fields, South Bohemia, traditional gastronomy
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změněno: 4. 11. 2021 19:27, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
Anotace
V originále
This research aims to explore whether Pierre Bourdieu's Theory of social fields can be used to determine preferences for tourism products. In particular, fish gastronomy as a part of fish tourism in the region of South Bohemia, Czech Republic, was examined.