W 2021

Tradiční pokrmy v české gastronomii

HÁN, Jan and Zbyněk VINŠ

Basic information

Original name

Tradiční pokrmy v české gastronomii

Name (in English)

Traditional food in the Czech gastronomy

Authors

HÁN, Jan and Zbyněk VINŠ

Edition

2021

Other information

Type of outcome

Uspořádání workshopu

Field of Study

60500 6.5 Other Humanities and the Arts

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Keywords (in Czech)

kulinární dědictví, tradiční pokrmy, gastronomie

Keywords in English

culinary heritage, traditional food, gastronomy

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 23/3/2022 18:53, doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.

Abstract

V originále

Odborný workshop Tradiční pokrmy v české gastronomii vytvořil prostor pro společnou diskusi akademických pracovníků a pracovníků z gastronomické praxe týkající se pojetí a výskytu tradiční kuchyně v české gastronomii. Workshop sestával z přednáškové a praktické části. V přednáškové části proběhly 4 klíčové přednášky, po kterých následovala společná diskuse. Během praktické části byly prezentovány vybrané české tradiční pokrmy, které mohly účastníci ochutnat a komentovat.

In English

The workshop “Traditional food in the Czech gastronomy” created the space for the join discussion of academicians and gastronomical practitioners focused especially on the traditional cuisine and its occurrence in the actual Czech gastronomy. The workshop consisted of two parts: lectures and practical presentations. The four lectures were presented followed by the discussion. The selected Czech traditional foods were presented and tasted during the practical part.