W 2021

Tradiční pokrmy v české gastronomii

HÁN, Jan a Zbyněk VINŠ

Základní údaje

Originální název

Tradiční pokrmy v české gastronomii

Název anglicky

Traditional food in the Czech gastronomy

Autoři

HÁN, Jan a Zbyněk VINŠ

Vydání

2021

Další údaje

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

60500 6.5 Other Humanities and the Arts

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

kulinární dědictví, tradiční pokrmy, gastronomie

Klíčová slova anglicky

culinary heritage, traditional food, gastronomy

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 23. 3. 2022 18:53, doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.

Anotace

V originále

Odborný workshop Tradiční pokrmy v české gastronomii vytvořil prostor pro společnou diskusi akademických pracovníků a pracovníků z gastronomické praxe týkající se pojetí a výskytu tradiční kuchyně v české gastronomii. Workshop sestával z přednáškové a praktické části. V přednáškové části proběhly 4 klíčové přednášky, po kterých následovala společná diskuse. Během praktické části byly prezentovány vybrané české tradiční pokrmy, které mohly účastníci ochutnat a komentovat.

Anglicky

The workshop “Traditional food in the Czech gastronomy” created the space for the join discussion of academicians and gastronomical practitioners focused especially on the traditional cuisine and its occurrence in the actual Czech gastronomy. The workshop consisted of two parts: lectures and practical presentations. The four lectures were presented followed by the discussion. The selected Czech traditional foods were presented and tasted during the practical part.