2021
Tradiční pokrmy v české gastronomii
HÁN, Jan a Zbyněk VINŠZákladní údaje
Originální název
Tradiční pokrmy v české gastronomii
Název anglicky
Traditional food in the Czech gastronomy
Autoři
HÁN, Jan a Zbyněk VINŠ
Vydání
2021
Další údaje
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
60500 6.5 Other Humanities and the Arts
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Klíčová slova česky
kulinární dědictví, tradiční pokrmy, gastronomie
Klíčová slova anglicky
culinary heritage, traditional food, gastronomy
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 23. 3. 2022 18:53, doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
V originále
Odborný workshop Tradiční pokrmy v české gastronomii vytvořil prostor pro společnou diskusi akademických pracovníků a pracovníků z gastronomické praxe týkající se pojetí a výskytu tradiční kuchyně v české gastronomii. Workshop sestával z přednáškové a praktické části. V přednáškové části proběhly 4 klíčové přednášky, po kterých následovala společná diskuse. Během praktické části byly prezentovány vybrané české tradiční pokrmy, které mohly účastníci ochutnat a komentovat.
Anglicky
The workshop “Traditional food in the Czech gastronomy” created the space for the join discussion of academicians and gastronomical practitioners focused especially on the traditional cuisine and its occurrence in the actual Czech gastronomy. The workshop consisted of two parts: lectures and practical presentations. The four lectures were presented followed by the discussion. The selected Czech traditional foods were presented and tasted during the practical part.