A 2021

Gastronomické poklady českých zemí

HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ, Naděžda MORÁVKOVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

Gastronomické poklady českých zemí

Název anglicky

Gastronomical treasures of the Czech regions

Autoři

HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ, Radmila DLUHOŠOVÁ, Naděžda MORÁVKOVÁ, Marta KONDROVÁ, Jaromír FIALA a Josef NEJDL

Vydání

první. 2021

Nakladatel

Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o.

Další údaje

Typ výsledku

Audiovizuální tvorba

Obor

60500 6.5 Other Humanities and the Arts

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Klíčová slova česky

tradiční pokrmy, kulinární dědictví

Klíčová slova anglicky

traditional food, culinary heritage

Příznaky

Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 21. 3. 2022 11:20, doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.

Anotace

V originále

Soubor krátkých filmů "Gastronomické poklady českých zemí" představuje na pozadí kulturně historických a přírodních podmínek vybraných regionů Čech, Moravy a Slezska jejich tradiční pokrmy a nápoje, připravované v autentických prostorách skanzenů, muzeí a chalup i retro-kuchyní a gastronomických zařízení.

Anglicky

The set of short movies “Gastronomical treasures of the Czech regions” presents the traditional foods and beverages of the Czech, Moravian and Silesian regions. These foods are presented on the background of the cultural and natural conditions of these regions and they are prepared in the authentic environment of open-air museums, museums, cottages, retro-kitchens and gastronomical facilities.