C 2022

Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists’ Tastes in Fish Tourism

ZELENÝ, Jiří, Vladimír VIETORIS, Anna KUBÁTOVÁ a Zbyněk VINŠ

Základní údaje

Originální název

Pacific Swordfish or Bohemian Black Carp? Bourdieuan Classification of Tourists’ Tastes in Fish Tourism

Autoři

ZELENÝ, Jiří, Vladimír VIETORIS, Anna KUBÁTOVÁ a Zbyněk VINŠ

Vydání

Singapore, Advances in Tourism, Technology and Systems, od s. 127-137, 11 s. Smart Innovation, Systems and Technologies, vol 284, 2022

Nakladatel

SpringerLink

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

50404 Antropology, ethnology

Stát vydavatele

Singapur

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

elektronická verze "online"

Odkazy

URL

Organizační jednotka

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

ISBN

978-981-16-9700-5

DOI

http://dx.doi.org/10.1007/978-981-16-9701-2_11

UT WoS

000866441000011

Klíčová slova anglicky

cultural capital, cyprinus carpio, photo-elicitation, social fields, South Bohemia, traditional gastronomy

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV057, projekt VaV.
Změněno: 29. 4. 2023 23:21, Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Anotace

V originále

his research aims to explore whether Pierre Bourdieu’s theory of social fields can be used to determine preferences for tourism products. In particular, fish gastronomy as a part of fish tourism in the region of South Bohemia, Czech Republic, was examined.
Zobrazeno: 30. 10. 2024 04:54